Padurea Baciu este un obiectiv turistic neobisnuit al orasului Cluj, fiind cunoscuta datorita unor fenomene paranormale ce s-au petrecut aici de-a lungul timpului.
Aceasta curiozitate a naturii a devenit celebra in anul 1968, dupa fotografierea unui asa-zis OZN de catre Emil Barnea si dupa publicarea cercetarilor interprinse aici de biologul Alexandru Sift.
Un alt cercetator care a adus un aport semnificativ descoperirilor din Padurea Baciu a fost clujeanul Adrian Patrut, ce a facut investigatii in zona si a scris o carte in anul 1995, denumita: "Fenomene de la Padurea Baciu-Hoia".
Pe langa acestia, multi turisti au fost fascinati de aceasta padure, cu totii admitand ca exista un soi de "energie" care le dadea stari ciudate, uneori chiar arsuri, dureri de cap, anxietate si stari de voma.
Cecetarile stiintifice au concluzionat faptul ca aici exista puncte cu anomalii maxime, in care apar pe sol urme suspecte sau in care vegetatia este afectata de deshidratare. Localnicii nu se incumeta sa exploreze adancimile padurii, multi sustinand ca au experimentat stari ciudate.
In Padurea Baciu exista o zona magnetica pe o latime de 300 de metri, unde solul este lipsit de vegetatie, fara muschi care sa arate nordul sau ciuperci. In acea zona se intampla sa ploua torential, iar in afara ei sa nu cada niciun strop de ploaie.
Un alt fenomen interesant este reprezentat de aparitia in unele fotografii a unor asa-zisi "ingeri pazitori", entitati invizibile cu ochiul liber ce pot fi susprinse de aparatul de fotografiat, avand forma unor siluete umane, denumite "structuri bioplasmatice".
Padurea Hoia-Baciu este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Transilvania, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Padurea Hoia-Baciu
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Baciu