Apasati pe imagini pentru vizualizare
Biserica dintr-o piatra, aflata pe teritoriul administrativ al comunei Naeni (varful dealului Colarea) la o altitudine de 600 m, a fost realizata in intregime din calcar de Naeni.
A fost ctitorita chiar de catre intreprinzatorii care au exploatat cariera din localitate si poarta hramul "Duminica Floriilor". Pictura are evidente influente de natura bizantina.
Catapeteasma este sculptata in piatra de Naeni, lucru foarte rar in ortodoxia europeana. Strana este de asemenea dantelata in piatra.
In apropiere se pot vizita: cariera de piatra, cele cinci grote preistorice precum si Pestera Pustnicului Ambrosie aflata la 1,5 km distanta spre dealul Istritei. Tot pe dealul Istrita se afla si Situl Arheologic Zanoaga. La circa 1 km se afla si Tabara de Sculptura Naeni.
Biserica dintr-o piatra este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Muntenia, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Biserica dintr-o piatra
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Naeni
Coordonate GPS: 45.111678,26.50243
Biserica Sf. Treime din satul Prosca, comuna Naeni, judetul Buzau a fost construita in jurul anului 1802.
Acest lacas de cult a fost declarat monument istoric.
Podurile de piatra din judetul Buzau sunt situate pe traseul DJ205 Pietroasele-Breaza-Naeni-Fintesti, peste Garla Darii si la 400 m spre est, la Coasta Putului.
Cele doua poduri au fost construite in
Pe dealul Tigori din comuna Naeni, judetul Buzau se afla o tabara de sculptura care cuprinde sute de sculpturi in calcar realizate de copii, elevi ai profesorului Gabriel Manole, pe parcursul a 14 ani
Grotele preistorice sunt situate pe teritoriul administrativ al comunei Naeni, judetul Buzau, in partea superioara a dealului Colarea.
Se presupune ca au fost sapate in piatra calcaroasa acum 5000 â€
Necropola tracica aflata pe teritoriul administrativ al comunei Naeni (in apropierea Bisericii dintr-o piatra) detine morminte cioplite in piatra ce dateaza din anii 800 – 600 i.c.
Materialul arheo
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.