Apasati pe imagini pentru vizualizare
Turnul Chiliei este simbolul orasului Targoviste, dar si cea mai importanta atractie turistica a acestuia. Construit in secolul al XV-lea de catre domnitorul Vlad Tepes, Turnul Chindiei face parte din ansamblul de monumente Curtea Domneasca.
Initial, turnul a fost construit cu scop militar, servind drept punct de paza, foisor de foc, dar si loc de adapost pentru tezaur.
A fost folosit printre altele si "ca fanal pentru ceasornicul orasului" si loc in care canta o "fanfara" orientala pentru placerea domnului.
Cel mai adesea, rolul turnului era pentru supravegherea cetatii Targoviste, dar si pentru apararea Curtii domnesti, unde domnitorul isi avea resedința si se ruga in bisericile din complex, in acea vreme Targoviste fiind capitala Tarii Romanesti.
Cladirea masoara 27 de metri inaltime si 9 metri in diametru, fiind complet restaurata intre anii 1847 si 1851, de catre domnitorul Gheorghe Bibescu.
Fiind un monument istoric, in prezent, cladirea gazduieste o expozitie de documente, arme si obiecte care i-au apartinut domnitorului Vlad Tepes.
Elemente specifice ale turnului se intalnesc pe stema orasului, in partea de sus, dar si in partea de jos.
Turnul a fost inaltat peste pridvorul bisericii-paraclis, construita de Mircea cel Batran, din care, in prezent, mai sunt vizibile zidurile altarului si naosului. Pronaosul se afla sub zidurile actuale ale Turnului Chindiei.
In manuscrisul latin de la Biblioteca Bathyaneum din Alba Iulia se mentioneaza ca: "In partea de nord se vede un turn inalt unde erau inchisorile si langa el, indata, un paraclis mic unde principele cu partea femeiasca cercetau sfanta slujba la vreme potrivita."
Turnul Chindiei din Targoviste este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Muntenia, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Turnul Chindiei din Targoviste
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Targoviste
Coordonate GPS: 44.9323807,25.4581814
Biserica ce poarta hramul Invierea Domnului a fost construita intre 1644-1645, in stil moldovenesc de catre domnul Moldovei, Vasile Lupu, pe locul unei vechi manastiri a lui Stelea Spataru.
Turnul c
Constructia edificiului a fost efectuata pe baza dovezilor arheologice si arhitecturale Biserica Alba apartine sfarsitului secolului al XVI-lea si inceputului secolului urmator.
Biserica a suferit t
Muzeul Tiparului si al Cartii Vechi Romanesti a fost reorganizat in Casa Dionisie Lupu, aflata in incinta Curtii Domnesti.
Expozitia reda activitatea tipografica targovisteana de la inceputul secolu
Ansamblul arhitectural al Manastirii Stelea a fost inaltata in anul 1645, de catre Vasile Lupu, domnitorul Moldovei si este replica bisericii Trei Ierarhi din Iasi. Domnitorul a dorit sa consfinteasca
Manastirea Dealu este situata la nord de Targoviste si este unul dintre cele mai importante monumente religioase din tara si printre cele mai vechi din judet, existand probabil din vremea lui Mircea c
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.