Lacul Amara

Lacul Amara vezi pe harta Lacul Amaravezi pe harta

Informatii despre Lacul Amara

Localizare: Muntenia > Amara Subcategorie: Lac

Lacul Amara
Lacul Amara Lacul Amara Lacul Amara
Apasati pe imagini pentru vizualizare
Lacul Amara este un lac natural, sarat, format prin bararea cu aluviuni a unui curs de apa, din judetul Ialomita.

Fiind situat pe traseul drumului Slobozia - Buzau, in localitatea Amara, lacul este alimentat doar de siroaie de ape si din precipitatiile putine din regiune.

Adancimea maxima a Lacului Amara este de 3 m, avand o suprafata de 132 ha si un volum de 2,6 mil. mc de apa.
Datorita lipsei alimentarii cu apa dulce pe tot parcursul anului si a climatului uscat, a crescut concentratia in saruri a apei.

Apa lacului Amara este bogata in saruri de sulfati, bicarbonati, cloruri, ioduri, bromuri si saruri de magneziu, ceea ce a dus la formarea unui namol cu proprietati terapeutice, ce a crescut faima lacului. Calitatile terapeutice ale lacului au fost descoperite abia in 1936.

Primul savant care a executat lucrari stiintifice de cercetare a Lacului Amara a fost Petru Poni, in anul 1887, care a specificat in publicatiile vremii compozitia apei si namolului sapropelic negru bogat in sulf, magneziu si clorura de sodiu.


Lacul Amara este unul dintre cele mai importante obiective turistice din Muntenia, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in apropiere.

Ti-ar placea sa vizitezi Lacul Amara ? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de cazare Amara

Coordonate GPS: 44.6093597,27.3385258




Vezi si alte obiective turistice din Amara

Statiunea Amara este situata in judetul Ialomita, pe malul Lacului Amara, la 7 km de Slobozia, in estul Campiei Romane. Localitatea a fost atestata documentar in timpul domnitorului Matei Basarab, car
Manastirea Crasani se afla in localitatea cu acelasi nume in judetul Ialomita, pe malul raului Ialomita, manastire de maici cu viata de obste. La sfarsitul anului 2000 se construieste biserica de lem
Rezervatia naturala Padurea Alexeni este situata in apropierea localitatii cu acelasi nume. Rezervatia forestiera detine un numar total de 56 exemplare de stejar, din care 25 cu varste de peste 200 a
Schitul Amara a fost inaltat in anul 2003 in comuna cu acelasi nume din judetul Ialomita. Lacasul de cult poarta hramul "Sfantul Gheorghe" si este un schit de calugari.


Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor. Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre acest site.

Pensiuni din zona



© 2004 - 2024 SC InfoTurism Media SRL. Toate drepturile rezervate.
Infopensiuni.ro va ofera pensiuni si vile din toate zonele turistice, oferte speciale, rezervari online.
Termenii si conditiile de utilizare | Politica de Confidentialitate | Politica de Cookie-uri | Legislatie | Contact  | Harta site