Apasati pe imagini pentru vizualizare
Muzeul de Arta si Etnografie Eugen Popa a fost deschis in anul 1893 ca expozitie de relicve al revolutiei pasoptiste, etalata in holul de la etajul II al Teatrului de Stat.
Ulterior, muzeul a fost mutat in Palatul Cultural (1913), alaturi de filarmonica si biblioteca orasului. Muzeul prezinta sali de expunere pentru colectia de arheologie si istorie medievala si o galerie de arta europeana. Au fost adaugate o expozitie de etnografie si doua camere memoriale dedicate oamenilor politici aradeni Vasile Goldis si Stefan Cicio-Pop (1934).
A fost redeschisa sectia de istorie veche, "Muzeul Revolutiei de la 1848", galeria de arta si expozitia de etnografie. Au fost amenajate sectii ale muzeului in judet: Lipova (Muzeul Orasenesc -1958), Siria (Muzeul Memorial I. Slavici si E. Montia -1960), Savarsin (Muzeul de Arta si Etnografie – 1988) si Minis (Muzeul Viei si Vinului – 1988).
Dupa anii '90 a fost deschisa sectia de stiinte ale naturii si apoi cea de istorie interbelica. Galeria de arta a fost remodelata in intregime si apoi vernisata, in forma ei actuala.
In anul 1970 a fost infiintat atelierul multimedia Kinema Ikon, care din 1994 a inceput sa editeze revista Intermedia si produse hypermedia iar in anul 2003, a reprezentat Romania la Bienala de Arta Contemporana de la Venetia.
In prezent, Muzeul de Arta si Etnografie Eugen Popa detine peste 125.000 piese si este un actor foarte activ pe scena culturala aradeana.
Sursa
Muzeul de Arta si Etnografie Eugen Popa, Arad este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Crisana, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Muzeul de Arta si Etnografie Eugen Popa, Arad
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Arad
Coordonate GPS: 46.0172081,22.2331886
Patinoarul municipal din Arad reprezinta cel mai mare patinoar artificial din vestul tarii. Fiind construit la standarde olimpice, acesta poate gazdui meciuri de hochei sau competitii de patinaj artis
Centrul orasului Arad este dominat de impresionanta artera de circulatie cunoscuta de toti aradenii sub numele de Bulevard. Una dintre cele mai reprezentative cladiri este cea a Teatrului de Stat. Dat
Manastirea romanica Vladimirescu este situata in centrul localitatii Vladimirescu, o comuna suburbana a municipiului Arad, localizata la 8 km est de acesta, pe drumul european E68. A fost mentionata d
Manastirea Feredeu se afla la poalele muntilor Zarandului, la 30 de km de Arad, la altitudinea de 427 metri.
Prima atestare documentara este de acum 215 ani cand a fost inaltata manastirea, fiind un
Catedrala Sfanta Treime din Arad se afla pe drumul E671 si este catedrala ortodoxa, sediul scaunului arhiepiscopal al Arhiepiscopiei Aradului.
Piatra de temelie a fost asezata in anul 1991 de catre T
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.