Pentru necunoscatori, Romania se afla pe locul sase pe lista celor mai mari producatori de vin din Europa si pe locul zece la nivel mondial. Podgoriile din Romania pot fi cu usurinta comparate cu cele internationale, desi turismul viticol este prea putin apreciat la adevata-i valoare printre romani. Insa, potentialul sau incepe sa fie descoperit si incurajat financiar, in special in ultimii ani, prin proiectul "Drumul Vinului".
Acest proiect si-a propus informarea populatiei/turistilor despre modul in care este preparat vinul si promovarea a zonelor turistice implicate. Este prezentat intregul proces de fabricare a vinului, pornind de la strugurii de vie, pana la imbutelierea lui in sticle.
Crama Urlateanu din Dealul Mare, renovata in 1999, este vizitata anul de 3.000 de turisti, desi sezonul dureaza din aprilie pana in octombrie.
In schimb, Pivnitele Rhein in Azuga, detinute de Hallewood,sunt deschise pe tot parcursul anului, numarul turistilor ridicandu-se la aproximativ 10.000 pe an, cu un varf de 11.300 in anul 2008.
Dat fiind numarul mare de vizitatori, la Azuga au fost amenajate si 30 de locuri de cazare, in plan fiind dublarea sau triplarea numarului acestora in viitorul apropiat. Turistii au posibilitatea sa vada procesul de fabricare al vinului spumant, dupa metoda traditionala utilizata in regiunea Champagne, ce presupune a doua fermentatie a vinului in sticla timp de cel putin 12 luni.
O alta crama care merita vizitata este Crama Murfatlar, care cuprinde un restaurant spatios (200 locuri), amplasat chiar in mijlocul plantatiilor de vita-de-vie de la malul marii. Trebuie sa fie de vis sa cinezi in inima podgoriei! Aceasta crama primeste anual aproximativ 10.000 de turisti.
Speram ca v-am convins sa vizitati macar una dintre aceste crame si va asteptam sa reveniti cu impresii!
Drumul Vinului - Pivnitele Rhein din Azuga este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Valea Prahovei, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Drumul Vinului - Pivnitele Rhein din Azuga
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Azuga
Coordonate GPS: 45.446463,25.555472
Partia de ski Sorica este o partie omologata de Ministerul Turismului, are un nivel de dificultate mediu, o lungime de 2100 de metri si o diferenta de nivel de 561 de metri. Partia de ski Sorica benef
Monumentul eroilor din razboiul pentru independenta 1877-1878 a fost inaltat in centrul orasului Azuga, in anul 1905 in memoria " Companiei a VIII- a de Dorobanti din Prahova, ce a luat cu barbatie pa
Biserica Sfanta Treime din Azuga a fost construita intre 1902 – 1903, o mare parte din cheltuielile pentru realizarea sa fiind suportate de catre Casa Regala. Lacasul de cult ortodox poarta hramul â
Partia de ski Azuga Sud este o partie omologata de Ministerul Turismului, cu un grad scazut de dificultate si o lungime de 770 m.
Informatii partie Azuga Sud:
Grad dificultate: scazut
Lungime: 770 m
Statiunea Azuga se afla intre statiunile Sinaia si Predeal (in judetul Prahova), in partea superioara a Vaii Prahovei . Aici exista 6 partii de ski cu grade diferite de dificultate, ce sunt luate cu
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.