Lacurile Bacău I şi II

Lacurile Bacău I şi II
Lacurile Bacău I şi II vezi pe harta Lacurile Bacău I şi IIvezi pe harta

Informatii despre Lacurile Bacău I şi II

Localizare: Moldova > Bacau Subcategorie: Lac

Lacurile Bacău I şi II
Lacurile Bacău I şi II
Apasati pe imagini pentru vizualizare
Orasul Bacau cenusiu si dezolant nu ofera turistului dornic de natura nicio satisfactie, daca nu stie si de salba de lacuri de langa aglomeratia urbana. Lacurile Bacau I si II sunt un paradox, fiind arii salbatice protejate aflate in apropiere de o resedinta de judet.

Nici macar locuitorii Bacaului pe care ii intrebi de aceste lacuri nu stiu sa te indrume spre ele. Daca te cazezi in centrul orasului si vrei sa afli posibilitatile de agrement, risti sa nu ti se spuna nimic, de exemplu, despre miile de pasari care vietuiesc pe aceste doua intinderi de apa.

In primul rand, cele doua lacuri sunt un paradis pentru pescari. Cu putin efort, poti prinde carasi, bibani, crapi, stiuca, salau sau rosioara.

Lacul Bacau II se afla pe cursul raului Bistrita si se intinde pe 200 de hectare.

Acesta este considerat arie naturala protejata, aflata in custodia Centrului Regional de Ecologie (CRE). A fost inclus in 2006 si in situl Natura 2000.

Malurile lacurilor sunt un prilej excelent pentru a-ti petrece o sambata de pilda admirand spectacolul naturii facut de sutele de specii de animale, reptile si pasari. Mai ales zburatoarele sunt impresionante. Conform celor care au grija de aceste lacuri, in zona poposesc de-a lungul anului 147 de specii de pasari, iar in apa traiesc 22 de soiuri de pesti.

Este o zona ideala pentru birdwatching pentru ca pot fi observate pasari salbatice din specii rare in Europa.
Bacau II este plin de insulite si stuf inspre coada lacului. Aici isi gasesc adapost pasari mai mari sau mai mici, de toate culorile.
Mai ales in perioada de iernare vin mii de rate mari, lisite si sute de lebede.

In zona lacului dinspre cartierul Serbanesti, cat si in zona de acces de la podul cu lanturi – Calea Moldovei – pasarile se hranesc chiar in apropierea malurilor, atmosfera limpede permitand astfel observarea in detaliu a acestor vietuitoare.
Atata doar ca vizitatorii sunt rugati sa pastreze linistea pentru a nu speria pasarile, sa nu se apropie foarte mult de acestea si, desigur, sa pastreze curatenia pe malurile lacului.

Pe langa practicarea pescuitului si a birdwatching-ului, in zona lacurilor Bacau se mai poate face calarie, ciclism, canotaj, competitii de orientare turistica.

Din nefericire, in primavara lui 2011, lacul Bacau II a fost partial secat pentru efectuarea unor lucrari pe maluri.
Societatea care are lacul in proprietate, trebuie sa isi modernizeze hidroizolatiile si peretii de pe canalul de fuga. Daca aceste lucrari nu se faceau, exista pericolul ca apa sa se infiltreze si sa inunde cartierul Serbanesti, spun oficialii Administratiei Bazinale de Apa Siret.

Lacul nu a ramas complet fara apa, insa impactul asupra speciilor de pasari si pesti a fost nefast.


Lacurile Bacău I şi II este unul dintre cele mai importante obiective turistice din Moldova, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in apropiere.

Ti-ar placea sa vizitezi Lacurile Bacău I şi II ? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de cazare Bacau

Coordonate GPS: 46.588169,26.920362




Vezi si alte obiective turistice din Bacau

Adresa: Str. N. Balcescu nr.12 Telefon: 0234146361, 0234546361 Numar sali: 1 Capacitate: 650
Rezervatia naturala Perchiu este situata la nord de orasul Onesti, pe soseaua Onesti-Targu Ocna si ocupa o suprafata de 206 ha. Dealul Perchiu, cu o altitudine maxima de 398 m, este delimitat de cul
Catedrala Sfantul Nicolae din Bacau se afla pe bulevardul Unirii nr. 4 si a fost ridicata in anul 1848. Cladirea a fost construita in stil neoclasic, cu doua turnuri in partea de vest insa de-a lungu
În 1929 este inuagurat palatul Marasti care va gazdui un hotel, un teatru si un cinema. Aici functioneaza acum TEATRUL MUNICIPAL "BACOVIA". Prevazuta cu instalatie de aer conditionat si încalzire ce
Manastirea Bogdana se afla in comuna Stefan cel Mare, judetul Bacau si a fost ctitorita de catre boierul Solomon Barladeanu in anul 1670. In anul 1959 manastirea a fost desfiintata devenind azil psi


Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor. Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre acest site.

© 2004 - 2024 SC InfoTurism Media SRL. Toate drepturile rezervate.
Infopensiuni.ro va ofera pensiuni si vile din toate zonele turistice, oferte speciale, rezervari online.
Termenii si conditiile de utilizare | Politica de Confidentialitate | Politica de Cookie-uri | Legislatie | Contact  | Harta site