Apasati pe imagini pentru vizualizare
Muzeul Judetean de Istorie si Arheologie este situat pe strada Monetariei nr. 1 - 3, municipiul Baia Mare si a fost inaugurat in data de 19 iunie 1954.
Institutia ofera posibilitatea de a descoperi aspecte ale trecutului maramuresean, a comunitatilor din fostele "tari" de aici: Maramuresului, Chioarului, Lapusului si Codrului.
Muzeul cuprinde expozitii permanente si temporare, precum si un program de educatie, numit "Muzeul Viu", adresat in special tinerilor.
Biblioteca muzeului cuprinde un fond documentar si de carte curenta si va sta la dispozitie prin intermediul salii de lectura. Rezultatele cercetarilor arheologice si istorice pot fi cunoscute datorita publicatiei "Marmatia".
Din anul 1951, institutia a functionat sub titulatura de Muzeul Regional Baia Mare, avand in subordine muzeele raionale din Satu Mare si Sighet (din 1954), precum si muzeul orasenesc Baia Sprie.
Patrimoniul muzeului cuprinde peste 70.000 de piese structurate in colectii de arheologie, istorie, tehnica si biblioteca.
Expozitiile reflecta evolutia istoriei locale incepand cu secolul al XIV-lea, aducand marturii ale existentei umane in zona, inca din preistorie.
Muzeul detine si o colectie impresionanta de arme medievale: palosul orasului, spade, sabii si camasi de zale.
Programul de vizitare este:
luni - joi: 10.00 - 15.30
vineri: 10.00 - 14.00.
http://maramuresmuzeu.ro/mjia/
Muzeul Judetean de Istorie si Arheologie Maramures este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Maramures, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Muzeul Judetean de Istorie si Arheologie Maramures
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Baia Mare
Coordonate GPS: 47.6616592,23.5834198
Sfatul Batranilor este un grup statuar alcatuit din cinci personaje, fiind un monument cunoscut al orasului. A fost realizat de artistul Vida Gheza si asezat pe actuala strada Gheorghe Sincai din Baia
Rezervatia naturala Coloanele de la Limpedea este situata in cartierul Ferneziu din Baia Mare si ocupa suprafata de 3 ha.
Accesul se face de pe DN18 (confluenta Firizei cu Sasarul), din partea estica
Bisericile de lemn sunt, fara indoiala, cele mai faimoase monumente ale Maramuresului. Create de mesterii locului, cu proportii armonioase si turnuri inalte, cu pereti din barne de stejar sau de brad
Partia de ski Cora este o partie din judetul Maramures omologata de Ministerul Turismului. Partia este in administrarea directa a statiunii Izvoare, dar apartine administrativ tot de comuna Desesti. E
Statiunea climaterica Izvoare se afla la 926 m altitudine pe un platou vulcanic, sub varful Ignis, in partea de SV a Muntilor Gutai (32 km de Baia Mare, judetul Maramures). In apropiere se afla cheile
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.