Apasati pe imagini pentru vizualizare
Statiunea Baia Sprie se afla in Maramures, la o altitudine de aproximativ 700 m, intr-o zona linistita, cu peisaje pitoresti si numeroase obiective turistice.
Principalele obiective turistice din statiunea Baia Sprie se afla in zona centrului vechi al orasului, aici existand un complex de cladiri declarate monumente istorice precum: primaria, biserica romano-catolica, biserica ortodoxa, toate datand din secolele 18 - 19.
Statiunea detine si o serie de edificii de importanta istorica: cladirea scolii generale construita in 1890, fanta lui Stoll, Samuel Csasz, casa modesta din lemn ridicata in 1754 .
In apropiere turistii pot vizita si: cabana Mogosa, lacul Albastru, rezervatia geologica Creasta Cocosului, Valea Chiuzbaii - zona natuala protejata. complexul turistic Suior.
Statiunea turistica de interes local Baia Sprie este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Maramures, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Statiunea turistica de interes local Baia Sprie
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Baia Sprie
Coordonate GPS: 47.660185,23.68814
Rezervatia fosilifera Chiuzbaia este situata in judetul Maramures, pe teritoriul administrativ al orasului Baia Sprie, in partea nordica a satului Chiuzbaia.
Arie protejata se afla in Groapele Chiuzb
Lacul de agrement Bodi este situat in judetul Maramures, statiunea Mogoasa, pe raza administrativ teritoriala a orasului Baia Sprie. Acesta are o suprafata de 4 ha, fiind amplasat la o altitudine de
Situat in versantul nordic al Dealului Minei din judetul Maramures, Lacul Albastru este de origina antropica. Se intinde pe o suprafata de 0,5 ha, fiind amplasat intr-o mica depresiune formata in urma
Partiile de ski de la Suior sunt situate in Maramures, la poalele muntilor Gutai, la o distanta de 18 km de Baia Mare. Domeniu schiabil de aici se intinde pe 4,5 km, fiind destinat in special schiori
Biserica de lemn din Surdesti a fost construita in anul 1766 de mesterul constructor Ion Macarie pentru comunitatea greco-catolica din Surdesti.
Barnele sunt de stejar, intr-o imbinare perfecta. Tur
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.