Apasati pe imagini pentru vizualizare
Manastirea Govora este amplasata in judetul Valcea, pe raza comunei Mihaesti, la 6 km de Baile Govora si la 18 km de municipiul Ramnicu Valcea.
Ridicata partial in secolul al XIV-lea si al XV-lea, de boierul Albu cel Mare, sub domnia lui Vlad Dracul (1448-1476), Manastirea Govora este una dintre cele mai vechi manastiri din Tara Romaneasca.
Acest monument arhitectonic medieval de o rara frumusete a fost refacuta de Vlad Calugarul si Radu cel Mare intre anii 1492-1496. Intre anii 1640-1645, Matei Basarab o repara in intregime, in vederea instalarii tiparnitei pe care i-o daruise, la cererea sa, cu mesteri cu tot, mitropolitul carturar, roman de origine, Petru Movila de la Kiev.
Accesul in incinta manastirii se face pe sub turnul clopotnita etajat pe 4 nivele, avand o inaltime de aprox. 15m si o grosime a zidurilor de cca 2m. Incinta manastirii este de forma poligonala, aproape trapezoidala, avand lungimea, pe axul E-V de 60m, cu latura vestica masurand 67m si cea estica 30m.
Biserica “Adormirea Maicii Domnului” dateaza din timpul lui Constantin Brancoveanu. Are o catapeteasma din lemn de tei aurit, sculptata in stil brancovenesc. Exteriorul este simplu, zugravit in alb, decorat prin braul median compus din trei muluri la fel de groase, pictate. Pictura bisericii este in fresca, stil brancovenesc, realizata de zugravii apartinand scolii de la Hurez, fapt atestat prin inscriptiile pastrate.
Manastirea Govora este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Valea Oltului, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Manastirea Govora
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Baile Govora
Coordonate GPS: 45.069247,24.224117
Statiunea balneoclimaterica Baile Govora este situata in depresiunea subcarpatica Govora, nord-estul Olteniei, la o altitudine cuprinsa intre 360-380 m, 21 km de Ramnicul Valcea.
Statiunea este reco
Pestera Valea Bistritei se afla in Cheile Bistritei, in bazinul superior al Raului Bistrita, Muntii Capatanii, judetul Valcea la o altitudine de 830 de metri.
Pestera este declarata monument al natur
Pestera Pagodelor se afla in muntii Capatanii, Masivul Buila-Vanturarita, in peretele de vest al Masivului Stogsoare si peretele din dreapta al Ogasului Ursului, judetul Valcea. Este situata la 150 de
Lacasul de cult, cu Hramul "Sfintii Imparati Constantin si Elena", a fost ctitorit intre anii 1693 – 1697 in timpul domniei lui Constantin Brancoveanu. Actualmente se afla in patrimoniul UN
Cascada Moara Dracului se afla in Muntii Latoritei, in apropiere de Lacul Galbenu, judetul Valcea si face parte din Rezervatia Iezerul Latoritei.
Peisajul inconjurator este extrem de spectaculos, Cas
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.