Apasati pe imagini pentru vizualizare
Lacasul de cult, cu Hramul "Sfintii Imparati Constantin si Elena", a fost ctitorit intre anii 1693 – 1697 in timpul domniei lui Constantin Brancoveanu. Actualmente se afla in patrimoniul UNESCO din 1993.
Numele manastirii vine de la huhurezi, o specie de pasari de noapte, cu un penaj colorat. Potrivit legendei mesterii tocmiti sa o construiasca, de teama turcilor, erau nevoiti sa lucreze numai noaptea cand cantau huhurezii.
Ansamblul manastiresc este format din doua incinte. Prima incinta este delimitata de ziduri din caramida. Cea de a doua incinta are pe trei dintre laturi cladiri iar la rasarit un zid. Intrarea in incinta principala se face pe sub o bolta larga ce are o poarta de lemn, masiva. In turnul clopotnitei se afla 4 clopote, avand intre 300 si 1000 de kg. Pe trei dintre ele este trecut numele domnitorului Brancoveanu.
La inceput manastirea a fost de calugari, dar din 1872 a devenit manastire de maici. In fiecare an trec pe aici peste 60.000 de turisti, dar cel mai mare pelerinaj are loc in timpul Pastelui.
Charles Diehl, specialist in arta bizantina, o considera "Le plus beau de toute Roumanie". In anul 2005, in una din chiliile manastirii a fost cazat timp de 3 zile chiar Printul Charles al Marii Britanii.
Manastirea Horezu este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Valea Oltului, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Cei care vor sa-si petreaca aici vacanta isi pot lua
cazare Baile Govora
, in zona aflandu-se o serie de pensiuni si vile.
Coordonate GPS: 45.145363,23.991365
Cascada Moara Dracului se afla in Muntii Latoritei, in apropiere de Lacul Galbenu, judetul Valcea si face parte din Rezervatia Iezerul Latoritei.
Peisajul inconjurator este extrem de spectaculos, Cas
Manastirea Turnu se afla in localitatea Turnu, judetul Valcea pe malul stang al Oltului la doi kilometri de ctitoria voievodului Mircea cel Batran, Manastirea Cozia
In anul 1676, dupa ce episcopul Va
Schitul Jgheaburi este situat in judetul Valcea, satul Piscul Mare, comuna Stoenesti, la nord-vest de Ramnicu Valcea.
Minunata bisericuta a schitului inchinata Nasterii Maicii Domnului adaposteste o o
Schitul Pahomie este situat in localitatea Baile Olanesti, comuna Barbatesti, la 30 km de Ramnicu Valcea.
Accesul se face pe DN 64A, Ramnicu Valcea-Baile Olanesti, trecand prin Pausesti-Maglasi, la
Muzeul de arheologie si arta religioasa Gheorghe Petre Govora (Baile Govora) a fost infiintat in anul 1073 si prezinta Colectia de arheologie carte si arta veche romaneasca a preotului Gheorghe Petre
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.