Statiunea Bazna se afla in nordul judetului Sibiu, la o altitudine de 320m, intr-o regiune deluroasa, langa comuna Bazna. Accesul in zona este favorizat de situarea statiunii in apropierea unor importante drumuri si cai ferate. Statiunea Bazna este atestata documentar inca de la 1302, printr-un act in care consiliul unei manastiri din Oradea adevereste ca un comite sas a donat localitatea denumita Bazna bisericii catolice din Alba Iulia.
Statiunea a devenit cunoscuta o data cu descoperirea apelor minerale nu numai in Transilvania, ci si in alte locuri. In secolul al XVIII-lea apele minerale de la Bazna fac obiectul unor lucrari interesante. Astfel, Rudolf Rothens, in lucrarea Memorabilae Europae, aminteste de aceste ape (1749), iar dr. Klaus, in studiul Izvoare tamaduitoare din monarhia austriaca se refera la binefacerea apelor din Bazna.
Principalii factori naturali de cura din zona sunt: apele minerale sarate-iodurate, folosite sub forma de bai, namolul de Bazna care se preteaza la impachetari, sarea de Bazna care se foloseste sub forma de comprese, cataplasme.
Factorii naturali secundari sunt reprezentati de mediul inconjurator, parcul statiunii Bazna reprezentand nu doar un loc de plimbare, ci si de relaxare.
Statiunea Bazna este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Sibiu si imprejurimi, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Statiunea Bazna
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Bazna