Biserica Evanghelica din Bistrita

Biserica Evanghelica din Bistrita
Biserica Evanghelica din Bistrita vezi pe harta Biserica Evanghelica din Bistritavezi pe harta

Informatii despre Biserica Evanghelica din Bistrita

Localizare: Transilvania > Bistrita Subcategorie: Biserica

Biserica Evanghelica din Bistrita
Apasati pe imagini pentru vizualizare
Biserica Evanghelica din Bistrita este amplasata in centrul orasului si este cel mai reprezentativ monument de arhitectura de la inceputul Renasterii.

Sub zidurile actualei biserici se afla fundatiile lacasului de cult ridicat de primii colonisti, cel dintai fiind rezultatul unei transformari aproape integrale.

In a doua jumatate a secolului al XIV-lea s-a zidit biserica noua, o bazilica cu trei nave. Ulterior, biserica a fost reconstruita in stilul unei bazilici gotice: navele sunt despartite prin stalpi octogonali, care au luat, odata cu refacerea boltilor din veacul al XVI-lea, in partea superioara o forma cilindrica.

Altarul baroc al Bisericii Evanghelice a fost donat de judele cetatii Bistritei Johann Klein von Straussenburg si renovat in anul 1701. El reprezinta scene din viata lui Hristos: Nasterea, Cina cea de taina, Rastignirea, Invierea si Inaltarea la cer.

Turnul se ridica pe un patrulater neregulat, inaltimea este de 75 metri iar zidurile sunt groase de peste de 2 m dar se subtiaza spre nivele superioare. Este cel mai inalt turn de biserica din Transilvania. Accesul in turn se poate face pe o scara ingusta cu 191 trepte de piatra. Turnul este acoperit cu un coif piramidal inalt, cu patru turnulete la colturi, invelite in tabla.

Sursa


Biserica Evanghelica din Bistrita este unul dintre cele mai importante obiective turistice din Transilvania, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in apropiere.

Turistii care vor sa viziteze aceasta zona pot gasi cazare Bistrita , la pensiunile si vilele din apropiere.

Coordonate GPS: 47.1325378,24.4960651




Vezi si alte obiective turistice din Bistrita

Biserica de lemn din Bozies, Bistrita Nasaud are o vechime foarte mare, fiind atestata documentar in anul 1648, atunci mentionandu-se ca s-a efectuat o reparatie la acoperisul de sindrila. Biserica
Biserica de lemn din Sangeorzu Nou, comuna Lechinta, judetul Bistrita-Nasaud a fost declarata monument istoric. Lacasul de cult dateaza din secolul XVIII si are hramul „Sf.Cuvioasa Paraschiva”.
Biserica de lemn din Mariselu a fost construita in anul 1892 si are hramul Sfintilor Arhangheli Mihail si Gavriil. Actuala biserica a fost construita din lemn de stejar cu fundament de piatra, suferi
Rezervaţia Tăuşoare-Zalion este un complex carstic situat într-o zonă împădurită din Munţii Rodnei, în judeţul Bistriţa Năsăud. Rezervaţia este formată din două peşteri, care poart
Biserica de lemn din Zoreni, comuna Sanmihaiu de Campie, judetul Bistrita-Nasaud a fost construita in secolului trecut, fiind sfintita in 1910. Ea are hramul „Sfintii Arhangheli Mihail si Gavril”.


Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor. Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre acest site.

© 2004 - 2024 SC InfoTurism Media SRL. Toate drepturile rezervate.
Infopensiuni.ro va ofera pensiuni si vile din toate zonele turistice, oferte speciale, rezervari online.
Termenii si conditiile de utilizare | Politica de Confidentialitate | Politica de Cookie-uri | Legislatie | Contact  | Harta site