Apasati pe imagini pentru vizualizare
Casa in care s-a nascut si a copilarit marele savant si istoric, Nicolae Iorga (1871 - 1940), a fost demolata in anul 1965. Actuala cladire ce reprezinta casa memoriala a familiei Iorga a fost construita in stilul arhitecturii moldovenesti si dateaza din a doua jumatate a secolului al XIX-lea.
Casa memoriala cuprinde doua incaperi ce au fost locuite de familia Iorga, unde s-a incercat o reconstituire de epoca, fiind un spatiu expozitional ce cuprinde marturii ale vietii si activitatii familiei.
Colectia contine piese valoroase, precum: camera de lucru cu biblioteca, unde sunt expuse primele editii din operele istorice, literare si memorialistice semnate Nicolea Iorga si vitrine ce afiseaza un ceas de masa, un vas ornamental vienez ce a apartinut bunicului Iorga, tablouri de familie, manuscrice ce au apartinut mamei istoricului, Zulnia Iorga.
Un punct de atractie este si camera copiilor ce are ca baza documentara opera memorialistica.
Casa memoriala Nicolae Iorga din Botosani este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Moldova, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Casa memoriala Nicolae Iorga din Botosani
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Botosani
Coordonate GPS: 47.7749596,26.6633606
Padurea Ciornohal este o rezervatie naturala de tip forestier, situata in judetul Botosani, pe teritoriul administrativ al comunei Calarasi.
Aria protejata are o suprafata de 76,50 ha si reprezintă
Primii pasi importanti in organizarea vietii muzicale botosanene au fost facuti dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial. In anul 1945 ia fiinta o Asociatie artistico-culturala, in cadrul careia se inchea
Galeriile de arta Stefan Luchian sunt situate pe Calea Nationala nr. 162, Botosani, judetul Botosani si reprezinta Sectia de Arta a Muzeului Judetean.
Aici este valorificat patrimoniul artistic boto
Biserica Sfantul Gheorghe din Botosani se afla pe strada Victoriei nr. 18 si este o biserica ctitorita de catre doamna Elena Rares, in anul 1551.
Biserica a fost cladita dupa modelul bisericii lui St
Biserica de lemn Sf. Voievozi aflata in centrul satului Buhaceni din comuna Trusesti, nu a fost inclusa pe Lista monumentelor istorice ale judetului Botosani din anul 2004, in ciuda vechimii sale.
L
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.