Apasati pe imagini pentru vizualizare
Statuia Ecaterinei Teodoriu din Braila, amplasata pe B-dul Independentei nr. 4, in fata Colegiului Gheorghe Murgocia, fost realizata de sculptorul Vasile Ionescu-Varo.
Statuia realizata in ronde-bosse, turnata in bronz si inalta de 1,90 m, o prezinta pe eroina Ecaterina Teodoroiu in uniforma militara tinand in mana dreapta o sabie.
Statuia a fost dezvelita in 1928, cu prilejul implinirii unui deceniu de la Marea Unire din 1918. Piedestalul este realizat din beton si acoperit cu placi de marmura alba si este trecuta urmatoarea inscriptie: Sublocotenentul Ecaterina Teodoroiu, cazut in luptele de la Marasesti in august 1917.
Pe fatada principala a piedestalului, la baza, intr-o nisa, se afla un meplat din bronz care reda scena atacului in care sublocotenentul Ecaterina Teodoroiu a decedat pe campul de lupta.
Statuia Ecaterina Teodoroiu din Braila este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Muntenia, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Statuia Ecaterina Teodoroiu din Braila
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Braila
Coordonate GPS: 45.2737122,27.9659863
Biserica Greaca Buna Vestire din Braila a fost ridicata in anul 1863 si a avut permisiunea domnitorului Alexandru Ioan Cuza pentru infiintarea ei.
Biserica este renumita prin detinerea unui izvor nat
Parcul Natural Balta Mica a Brailei este ultimul vestigiu ramas in regim natural de inundatie pe cursul inferior al Dunarii, fiind de interes international (sit RAMSAR), conservand complexe de ecosist
Padurea Camenita este o rezervatie naturala de tip forestier, situata in judetul Braila, pe teritoriul administrativ al comunei Sutesti (nordul satului Sutesti).
Aria protejata are o suprafata de 1,3
Muzeul Brailei a fost inaugurat in anul 1881, prin decretul regelui Carol I.
Monument arhitectural, cladirea muzeului a fost construita in anul 1870, impresionand prin proportii dar si detalii.
Muzeu
Muzeul de Arta Braila a luat fiinta in momentul in care colectionarului Anastase Simu (1854-1935) a donat "scumpului ...oras natal Braila", 30 de lucrari de arta pentru a fi expuse in saloanele primar
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.