Apasati pe imagini pentru vizualizare
Situat in coltul nord – vestic al Cetatii Brasovului, Bastionul Tesatorilor a fost ridicat in doua etape, intre 1421 – 1436 si 1570 – 1573. Primei perioade ii apartine nivelul corespunzator primelor doua galerii de lupta, la care se adauga nivelul galeriilor superioare.
Bastionul are un plan hexagonal cu o suprafata de 1.616 m2, inconjurat de ziduri cu o grosime de 4,30 m la baza, strapunse cu guri de smoala si de tragere. In colturile dinspre Tampa au fost ridicate doua turnuri de garda in plan patrat, iar accesul interior se face ape sub turnul portii, printr-un culoar boltit.
Bastionul a fost refacut si consolidat in anul 1750, data marcata pe turnul de nord-est. In anul 1800, in incinta bastionului se ridica doua incaperi destinate festivitatilor breslei tesatorilor, iar in anul 1807 se construieste casuta din fata intrarii.
Intre timp bastionul isi pierduse functia de aparare, ramanand o vreme doar sediu de breasla, mai apoi capatand diferite intrebuintari, pana in anul 1950, cand a fost construit intr-un interesant si unic muzeu.
Acesta adaposteste o expozitie permanenta numita "Cetatea Brasovului si fortificatiile din tara Barsei", precum si o colectie de arme medievale, o macheta a cetatii Brasov de la sfarsitul secolului al XV-lea etc.
Muzeul Bastionul Tesatorilor este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Brasov si imprejurimi, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Muzeul Bastionul Tesatorilor
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Brasov
Coordonate GPS: 45.636898,25.5889111
Muzeul de Etnografie esti situat intr-o cladire de pe B-dul Eroilor, nr. 21A, din Brasov.
Cladirea dateaza din anul 1902 si gazduieste un spatiu consacrat etnologiei regionale din sud-estul Transilv
Rezervatia Naturala Stejerisul Mare, denumita si Coltii Corbului Mare (datorita corbilor care se gasesc aici), este situata in sud-vestul depresiunii Barsei, pe culmea Stejerisului. A fost declarata r
Casa memoriala Stefan Baciu este asezata pe strada Gh. Baiulescu nr. 9 din Brasov.
A fost construita intre anii 1930 -1932 pe baza planurilor arhitectului Coloman Halasz, in stil modernist interbelic
Biserica Ortodoxa Sfanta Treime a fost construita in secolul al XVIII-lea prin daniile bogate ale negustorilor greci, dar si ale boierilor Brancoveni, Vacaresti, Sutu si Mavrocordat din Tara Romaneasc
Construit in partea de sud-vest a cetatii Brasov, Bastionul Fierarilor dateaza inca din anul 1521, desi a fost atestat documentar doar opt ani mai tarziu.
Bastionul are un plan pentagonal, inaltat p
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.