Apasati pe imagini pentru vizualizare
Traseul Satul Breaza - Plaiul Coltii Brezei - Cabana Urlea - Curmatura Mogosului - Curmatura Zirnei
Plaiul Coltilor sau Piscul Brezei se ridica intre Valea Pojortei si Brezcioara. Reprezinta partea finala a Culmii Musuleata - Coltii Brezei, in lungul careia o poteca marcata cu punct rosu duce la Cabana Urlea.
Traseul incepe din Breaza, cu marcajul triunghi albastru pana in punctul numit Pe Livadia, reprezentand pepiniera silvicultorilor. De aici, se merge spre stanga, pe culme. Poteca urca o perioada dupa care ajunge in punctul numit Pe Turn, unde sunt ruinele cetatii lui Radu Negru.
Traseul continua prin padurea ce acopera Culmea Coltilor. Dupa ce se ajunge la Coltii Brezei, se coboara intr-un luminis prin care trece, venind din dreapta, poteca marcata cu triunghi albastru (218).
Se continua urcarea spre stanga pana in poiana din Curmatura Coltilor, unde se afla Cabana Urlea, pe marcaj triunghi albastru. Pana in Curmatura Mosului, traseul este comun cu 208. Din Curmatura Mosului, poteca abia conturata prin vegetatie coboara spre stanga, ajungand repede la Paraul Calului.
La coborare, valea se accentueaza. Se ajunge in valea glaciara Urlea, unde paraul formeaza o cascada. Se continua coborarea, in diagonala, pana se ajunge la doua bordeie in valea Urlea. Se traverseaza valea si se incepe urcusul spre dreapta spre traseul lacul Urlea.
Se ajunge in Curmatura Zirnei (1923 metri), pe creasta principala a Fagarasului (208) iar la aproximativ 100 metri spre vest se afla refugiul din Curmatura Zirnei. Adapostul este pentru 8 persoane.
Marcaj: triunghi albastru, punct rosu
Durata: 3 ore 30 minute - 4 ore pana la cabana Urlea, plus inca 3 ore 30 minute pana in Curmatura Zirnei
Observatii: dificultate sporita iarna
Sursa
Traseul Breaza - Curmatura Zirnei este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Valea Prahovei, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Traseul Breaza - Curmatura Zirnei
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Breaza
Coordonate GPS: 45.18851,25.66216
Biserica de la Schitul Lespezi se afla la Comarnic si este monument de arta feudala romaneasca din secolul al XVII-lea, pictura sa fiind realizata de cel mai mare pictor al epocii, Parvu Mutu.
Drumul Fructelor strabate de la nord la est mai multe localitati din judetul Prahova, avand ca scop facilitarea dezvoltarii zonei de nord a judetului, recunoscuta ca fiind generoasa zona producatoare
Biserica Sfantul Nicolae din Breaza a fost construita in anul 1777, in timpul domniei lui Ioan Alexandru Ipsilante Voievod, de catre preotul Ioan Popa, duhovnic din Breaza.
Edificiul este un adevarat
Breaza este stațiune balneo-climaterică situata in județul Prahova, la sud de orasul Comarnic si la nord-vest de Campina, in zona subcarpatica, la o altitudine de 380-450 m.
Aerul ozonat si imboga
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.