Biserica Icoanei din Bucuresti

Biserica Icoanei din Bucuresti
Biserica Icoanei din Bucuresti vezi pe harta Biserica Icoanei din Bucurestivezi pe harta

Informatii despre Biserica Icoanei din Bucuresti

Localizare: Muntenia > Bucuresti Subcategorie: Biserica

Biserica Icoanei din Bucuresti
Apasati pe imagini pentru vizualizare
Biserica Icoanei din Bucuresti este clasata monument istoric si este amplasata in locul unei vechi biserici ridicate in timpul domniei lui Constantin Brancoveanu.

Numele bisericii vine de la Icoana Adormirii Maicii Domnului aflata in naosul bisericii, ferecata in argint si lucrata de Filip Nicolau Argintarul in anul 1682, daruita de catre domnitorul Constantin Brancoveanu.

Monahul Misail Babeanu a ridicat prima constructie in zid intre anii 1745-1750, de plan trilobat, cu trei turle in vremea lui Constantin Mavrocordat si a lui Grigore al II-lea Ghica.

Panait Babeanu picteaza biserica in fresca, cu ajutorul lui Grigore Zugravul. Adauga in apropiere 12 chilii pentru adapostirea unor vaduve sarmane si calugarite, sunt obtinute carti domnesti de danie si scutiri de biruri in favoarea bisericii de la Ion Gheorghe Caragea (1813), Alexandru Sutu (1819) si Grigore al IV-lea Ghica (1826).

Biserica este reconstruita dupa ce se prabuseste la cutremurul din anul 1838 si repictata, pe pereti fiind desenate portretele membrilor familiei donatoare: Misail, Panait, Ionita.

Biserica este restaurata in anul 1889 de catre Mihai Babeanu, frescele sunt acoperite de pictura in ulei realizata de un elev al lui Gheorghe Tattarescu. Dupa cutremurul din anul 1940, biserica a fost consolidata.

De-a lungul existentei sale, biserica a primit numeroase danii: terenuri, imobile, magazine, vii, obiecte de cult, carti (dintre care cea mai veche, un Triodion editat la Ramnic in 1777), mobile. Membrii familiei donatoare au mormintele imprejurul bisericii, dupa cum atesta pietrele funerare si monumentele funerare ale familiilor: Polizu, Odobescu, Nicolescu Cita, Urdareanu, Tampeanu, Dobrowolsky, Steriopol.

Hramurile bisericii sunt Adormirea Maicii Domnului (15 august) si de Sfantul Nicolae.

Sursa


Biserica Icoanei din Bucuresti este unul dintre cele mai importante obiective turistice din Muntenia, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in apropiere.

Turistii care vor sa viziteze aceasta zona pot gasi cazare Bucuresti , la pensiunile si vilele din apropiere.

Coordonate GPS: 44.4429283,26.106432




Vezi si alte obiective turistice din Bucuresti

Palatul de Justitie a fost construit între anii 1890–1895 in stilul Renasterii franceze, după planurile arhitectului Albert Ballu. Arhitectul este cel care a proiectat si alte tribunale din Europa
Manastirea Antim reprezinta unul dintre cele mai frumoase monumente de arhitectura din Bucuresti, apartinand prin decoratie si conceptie stilului brancovenesc. Ea a fost construita intre 1713-1715,
Un club de sport autohton, cu specializari pentru initiere in inot. Adresa: Str. Maior Ion Coravu, Nr. 34-36, sector 2 Preturi : Preturile si rezervarile se comunica la telefonul de contact. Contac
In mica gradina amenajata in curtea unde se inalta cladirile editurii si librariei “Cartea Romaneasca” a fost asezata in 1970, statuia lui I.L.Caragiale (1852-1912), marele dramaturg ale carui com
Sinagoga Mare din Bucuresti este un lacas de cult evreiesc, construit intre anii 1845-1846 de catre comunitatea evreilor askenazi proveniti din Polonia A primit aceasta denumire pentru ca, dupa const


Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor. Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre acest site.

© 2004 - 2024 SC InfoTurism Media SRL. Toate drepturile rezervate.
Infopensiuni.ro va ofera pensiuni si vile din toate zonele turistice, oferte speciale, rezervari online.
Termenii si conditiile de utilizare | Politica de Confidentialitate | Politica de Cookie-uri | Legislatie | Contact  | Harta site