Apasati pe imagini pentru vizualizare
Bustul Dr. Haralambie Botescu este postat in Piata Haralambie Botescu din Bucuresti (la intersectia Strazii Berzei cu Strada Popa Tatu), langa Piata Matache.
Dr. H. Botescu (1874- 1917) a ocupat diverse functii in conducerea municipiului, iar in timpul Primului Razboi Mondial a desfasurat o activitate sustinuta pentru combaterea epidemiilor.
In semn de recunostiinta i s-a inaltat acest bust. Realizat in anul 1923 de sculptorul D. Mataoanu si A. Culina, bustul este turnat in bronz si asezat pe un soclu sub forma de trunchi de piramida prelung avand in partea superioara un motiv ornamental si emblema medicinii.
Bustul doctorului Haralambie Botescu este inscris in Lista monumentelor istorice 2004 - Municipiul Bucuresti.
In anul 2008 monumentul a fost restaurat de specialistul in restaurari Lazar Ionel, atribuit de Administratia Monumentelor si Patrimoniului Turistic din Bucuresti.
Bustul Dr. Haralambie Botescu este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Muntenia, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Bustul Dr. Haralambie Botescu
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Bucuresti
Coordonate GPS: 44.445117,26.08135
Muzeul Zambaccian este un muzeu de arta fondat in anul 1947, in fosta casa a lui Krikor Zambaccian, aflata in apropiere de Piata Dorobantilor, pe strada ce ii poarta numele, nr. 21 A. Krikor Zambaccia
Fantana Miorita din Bucuresti este situata in fata Muzeului de Arta Populara Prof. Dr. Nicolae Minovici. Ea constituie un incantator pandant al cladirii in fata careia se afla. A fost construita in an
Fantana Zodiac, amplasata la intrarea in Parcul Carol I din Bucuresti, a fost realizata in anul 1934, dupa planurile arhitectului Octav Doicescu (autorul decoratiunii fiind sculptorul Mac Constantines
Adresa: B-dul Regina Elisabeta nr. 27
Telefon: 0213151334
Numar sali:1
Capacitate: 274
Sunet: Dolby Stereo
Cinematograful este complet renovat, modernizat, conditii tehnice exceptionale.
Biserica Flamanda face parte dintre lacasurile de cult ridicate in perioada fanariota, in a doua jumătate a sec. al XVIII-lea, in limita sudica a Bucurestiului din acea vreme.
Prima sursa asupra ist
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.