Apasati pe imagini pentru vizualizare
Parcul Drumul Taberei (fost Moghioros) este un parc aflat in Sectorul 6 al Bucurestiului, in cartierul Drumul Taberei. La infiintare acesta avea o suprafata de 30 ha.
Parcul, cu alei ingrijite, marginite de pomi tineri, cuprinde un lac de agrement, terenuri de sport(tenis, volei, baschet) si un teatru de vara pentru copii.
Lacul artificial este alcatuit din doua tronsoane separate de un podet de beton. In primul tronson este amenajat un debarcader cu dane pentru barci cu rame si hidrobiciclete. In mijlocul lacului este instalata o fantana arteziana.
In vara anului 1976 s-a inaugurat in incinta parcului si un strand format din 3 bazine, 2 dintre ele fiind destinate adultilor, iar cel de-al treilea copiilor, cu o capacitate totală de 2500 de persoane (cunoscut si sub numele de "Trei Ligheane"). Pamantul excavat pentru realizarea lacului a fost utilizat pentru a se construi un deal artificial în jurul strandului.
Parcul Drumul Taberei este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Muntenia, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Parcul Drumul Taberei
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Bucuresti
Coordonate GPS: 44.420479,26.032226
Muzeul de Arta Populara Doctor Nicolae Minovici este primul muzeu bucurestean de arta populara.
Nicolae Minovici a fost doctor in medicina, autor al lucrarii "Tatuajele in România". Pentru istoria m
Asociatia a fost infiintata in 2006, la initiativa catorva tineri creatori din zona artelor spectacolului, cu scopul de a dezvolta proiecte teatrale pe mai multe directii - de la crearea de spectacole
Parcul Floreasca din Bucuresti a fost proiectat in perioada 1961-1963, iar realizarea sa in acea vreme s-a dorit a fi o imagine a Romaniei moderne.
Conceptia modernismului peisagistic din acea perio
Monumentul eroilor C.F.R. din Bucuresti se afla in Piata Garii de Nord si ii are ca autori pe sculptorii Corneliu Medrea si Ion Jalea.
A fost ridicat in memoria muncitorilor feroviari care, in timpul
Parcul Obor este situat in fata Primariei sectorului 2 in zona cu acelasi nume. E un parculet modern, aparut din dragostea pentru natura si relaxare, ce isi asterne aleile (nu foarte numeroase) intr-
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.