Apasati pe imagini pentru vizualizare
Traseul turistic Caraiman - Babele
Marcaj: cruce albastra
Durata: 20-30 min
De la Cabana Caraiman (2025 m) se urmeaza poteca in urcus, pe malul stang (partea dreapta a sensului de urcare) al Vaii Jepilor. Se traverseaza pajistile aflate la poalele partii sudice a Caraimanului si se urca o treapta a vaii, la baza careia se lasa in partea dreapta poteca ce urca de-a lungul Branei Mari a Caraimanului, spre Crucea Eroilor. Dupa o mica portiune aflata aproape orizontal, poteca se apropie de partea superioara a Vaii Jepilor, in punctul de confluenta cu Viroaga Babelor ce vine de sub creasta Babele. De aici traseul o ia catre stanga si se continua in urcus, paralel cu viroaga, pe malul drept al acesteia (partea stanga a sensului de urcare). Se ajunge in apropierea coamei Babele-Jepi, iar din partea stanga apare drumul dinspre Piatra Arsa. Dupa 5 minute de urcare se ajunge pe creasta, la cabana Babele (2200 m).
Sursa foto: Vice28/ Wikipedia
Traseul turistic Caraiman - Babele este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Valea Prahovei, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Traseul turistic Caraiman - Babele
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Busteni
Coordonate GPS: 45.406515,25.472261
Partia de ski Piatra Arsa are un grad scazut de dificultate, o lungime de 300 m si o diferenta de nivel de 60 m.
Partia nu este prevazuta cu iluminare nocturna si nici cu instalatii pentru fabricare
Babele reprezinta un important obiectiv turistic situat in partea central-nordica a masivului Bucegi din Carpatii Meridionali, in apropiere de varful Baba Mare (altitudine 2292 m).
Babele sunt din pu
Busteni (1000 m)/ Statie telecabina - Poteca Urlatorilor - Cantonul Jepi (1950 m) - Cabana Babele (2206 m) (prin Jepii Mari).
Durata: 4,5-5 h
Dificil
Inchis iarna
Triunghi albastru pana la Canto
Daca doriti sa vizitati locuri noi, de o frumusete aparte, puteti alege traseul catre Cascada Valea Spumoasa din Bucegi. Reprezinta o alternativa la traseul catre faimoasa Cascada Urlatoarea, destul d
Vila Borneanu din Busteni, azi gradinita, se afla pe Lista monumentelor istorice din judetul Prahova, ce sunt inscrise in Patrimoniul cultural national al Romaniei. Edificiul dateaza din anul 1910 si
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.