Apasati pe imagini pentru vizualizare
Casa Vergu Manaila, cladire monument istoric atestata documentar din 1794, situata pe strada Razboieni nr. 7, gazduieste cea mai mare colectie de etnografie si arta populara.
Constructia are sapte sali de expozitie in care sunt prezentate tesaturi de interior, piese de exterior, costume populare femeiesti lucrate in broderie specifica zonei Buzaului, costume barbatesti si obiecte de uz casnic si gospodaresc.
Structura tematica a expozitiei permanente prezinta ocupatiile fundamentale, agricultura si cresterea animalelor, ocupatiile secundare - viticultura, sericicultura, pescuitul, vanatoarea si ocupatiile casnice (alimentatie, prelucrarea fibrelor textile, confectionarea incaltamintei).
Spatiul expozitional mai cuprinde o incapere in care se reconstituie interiorul unei "case mari" din zona Bisoca, reprezentand camera pentru oaspeti care se gasea in fiecare gospodarie taraneasca din spatiul romanesc.
Casa Vergu-Manaila din Buzau este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Valea Buzaului, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Casa Vergu-Manaila din Buzau
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Buzau
Coordonate GPS: 45.1488037,26.8236313
Catedrala Ortodoxa Municipala Sfantul Sava din Buzau este situata pe strada Unirii nr. 186. I se mai spune si "Mireasa orasului".
Piatra de temelie a fost pusa in 1991. Lacasul de cult este structura
Strada Cuza Voda (fosta Targului) situata in municipiul Buzau, a fost folosita timp de peste 600 de ani, incepand de dupa anul 1350, cand orasul Buzau este prima data atestat intr-un document extern.
Muzeul Episcopal din Buzau este situat pe Aleea Episcopiei nr. 1, fiind infiintat in 1955.
A fost gazduit in cladirea Seminarului Teologic "Chesarie Episcopul", construita intre 1836-1838 si detine o
Bisericuta aflata la intrarea in Parcul Crang din Buzau are o poveste aparte. Conform acesteia, in anul 1867 Buzaul a fost lovit de o seceta cumplita. Atunci credinciosii au luat hotararea sa aduca mo
Biserica Banu sau Banului din Buzau este construita in stilul manastirilor din nordul Moldovei si prima atestare documentara este din anul 1571.
Numele bisericii provine de la dregatoria ctitorului,
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.