Apasati pe imagini pentru vizualizare
Casa memoriala Nicolae Grigorescu se afla pe B-dul Carol din localitatea Campina, intr-o cladire veche, construita intre anii 1902-1904, in care pictorul si-a petrecut ultimii ani din viata (1904-1907). Pictorul s-a retras aici impreuna cu familia sa, Maria Danciu si fiul sau Gheorghe.
Casa-muzeu a reprezentat si ultimul atelier al pictorului, azi fiind impodobita cu operele sale de arta, tablourile importante aflandu-se in acelasi cadru in care au fost create. Este o casuta cocheta si retrasa, unde, departe de ochii lumii, artistul a creat in ultimii sai ani de viata.
Casa cuprinde 8 camere, are la exterior o terasa din lemn sprijinita de console elegante din lemn ce inconjoara etajul pe toata lungimea lui si care ii da un aer intim, amintindu-ne de foisoarele caselor vechi taranesti.
Pictorul Nicolae Grigorescu, "cel mai mare artist al neamului nostru" cum il numeste Vlahuta, s-a nascut la 15 mai 1838 in satul Pitaru, intr-o casa de tarani, ca al saselea copil al lui Ion si al Ruxandrei Grigorescu. Desi lipsit de cultura sau o educatie artistica in primii ani de viata, ambitia si talentul i-au calauzit pasii spre atelierul pictorului ceh Anton Chladek, ceea ce i-a adus succesul inca de la inceput. Apoi a obtinut o bursa si s-a format ca artist in padurea de la Fountainebleu, la Scoala de la Barbizon, unde a studiat alaturi de o mare parte a artistilor inovatori ai secolului XIX.
Casa memoriala Nicolae Grigorescu atrage atat pasionatii de pictura cat si turistii sau localnicii dornici de recreere, intr-un spatiu de arta.
Casa memoriala Nicolae Grigorescu este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Valea Prahovei, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Casa memoriala Nicolae Grigorescu
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Campina
Coordonate GPS: 45.1327209,25.7324944
Biserica a fost sfintita in anul 1906, avandu-l drept ctitor pe ing. Anton Raky. Situata pe strada Golesti nr. 10 din localitatea prahoveana Campina, Biserica a fost inaltata sub hramul "Sfantul
Un eveniment de mare importanta in viata orasului, a fost darea in exploatare a caii ferate Ploiesti - Predeal la 1 decembrie 1879.
Constructia garii a inceput in anul 1875, de catre societatea engle
Schitul Sfantul Nicolae Slobozia are o istorie zbuciumata, trecand prin numeroase etape, azi apartinand parohiei Sfantul Nicolae din Campina.
Prima mentiune documentara a Schitului Sf. Nicolae Slobozi
O alta atractie turistica a Campinei este Capela Hernea, construita in stil baroc in memoria pionierului petrolului campinean, Dumitru Hernea.
Complex Turistic Amana Inn
Adresa: str. Ion Campineanu, nr. 1, Campina
Tel: 0244 376 453
www.hotelamana.ro
officehotelamana.ro
Tarife Strandul Amana Inn Campina adulti/copii - 12 lei
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.