Biserica Sfantul Anton din Capleni

Biserica Sfantul Anton din Capleni
Biserica Sfantul Anton din Capleni vezi pe harta Biserica Sfantul Anton din Caplenivezi pe harta

Informatii despre Biserica Sfantul Anton din Capleni

Localizare: Tara Oasului > Carei Subcategorie: Biserica

Biserica Sfantul Anton din Capleni
Biserica Sfantul Anton din Capleni
Apasati pe imagini pentru vizualizare
Biserica Sfantul Anton din Capleni se afla in apropiere de Carei, judetul Satu Mare si a fost prima biserica-manastire din Capleni, construita inca din secolul XI, apartinand calugarilor benedictini.

Groful Alexandru Karoly, general al lui Francisc Rakoczi al II-lea, a construit la Capleni o biserica si o manastire franciscana, insa in anul 1834, ansamblul religios a fost distrus in urma unui cutremur. Cea de-a treia biserica, cea pe care o putem vedea astazi, a fost construita de arhitectul budapestan Ybl Miklos, intre 1841-1848.

Ansamblul monahal din Capleni este compus din trei cladiri mai importante: biserica, manastirea franciscana si mausoleul lipit de latura estica a bisericii, folosit ca loc de inmormantare a familiei Karoly.

O valoare importanta o constituie cele 36 de sarcofage din bronz aflate in mausoleu, decorate cu reliefuri si tablouri pictate, in care se odinesc membri ai familiei Karoly.

Pe sicriul grofului Karoly Antal (1732-1798) si pe cel al fiului acestuia, Karoly Jozsef (1768-1803) se afla cate o urna de argint, in care au fost puse inimile imbalsamate ale sotiilor lor.

Pe langa acestea, mai exista si trei sicrie care nu au mentionat nici un nume, ele apartinand membrilor familiei care s-au casatorit cu persoane de rang inferior, astfel ca familia i-a pedepsit cu eternul anonimat.

In timpul celui de-Al Doilea Razboi Mondial unul dintre sicrie a fost ciuruit cu gloante de catre soldatii sovietici, urmele lor putand fi vazute si astazi.

De asemenea, aici se afla blazonul original al familiei Karoly, cusut cu fir de aur, in anul 1791.

Se presupune ca exista o trapa prin care se poate cobori in subteranele bisericii, iar de aici un tunel duce pana la Castelul din Carei, resedinta familiei Karoly timp de mai multe sute de ani.

Hramul bisericii este Sfantul Anton de Padova.


Biserica Sfantul Anton din Capleni este unul dintre cele mai importante obiective turistice din Tara Oasului, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in apropiere.

Turistii care vor sa viziteze aceasta zona pot gasi cazare Carei , la pensiunile si vilele din apropiere.

Coordonate GPS: 47.7065353,22.5003796




Vezi si alte obiective turistice din Carei

Rezervatia naturala Helesteele de la Moftinu Mic este situata in apropierea localitatii Moftinu Mic, in partea centrala a judetului, la 26 km distanta de municipiul Satu Mare. Aceasta se intinde pe o
Un loc unde te poti relaxa si unde poti scapa de caloriile in plus. Fit Force ofera de asemenea coafura si cosmetica. Adresa: Progresului nr 12 Carei, Satu Mare, Romania Telefon: 0749 110 418 Ora
Castelul Karolyi din Carei, judetul Satu Mare este cel mai semnificativ monument arhitectural al orasului, fiind construit in anul 1482 de catre Karolyi Laszlo, pe care l-a fortificat apoi in anul 159
Parcul Dendrologic Carei se afla in judetul Satu Mare, este rezervatie naturala cu caracter mixt si se intinde pe o suprafata de 10 hectare. Parcul a fost infiintat in secolul XVIII si este renumit p
Muzeul Municipiului Carei, judetul Satu Mare, se afla pe bulevardul 25 Octombrie nr. 1 din Carei si apartine de Muzeul Judetean Satu Mare. Muzeul Municipiului Carei este gazduit de Castelul Karoly, m


Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor. Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre acest site.

© 2004 - 2024 SC InfoTurism Media SRL. Toate drepturile rezervate.
Infopensiuni.ro va ofera pensiuni si vile din toate zonele turistice, oferte speciale, rezervari online.
Termenii si conditiile de utilizare | Politica de Confidentialitate | Politica de Cookie-uri | Legislatie | Contact  | Harta site