Apasati pe imagini pentru vizualizare
Statuia Fecioarei Maria din Cluj este situata pe strada 21 Decembrie 1989 si este cunoscuta si sub denumirile de Statuia Sfanta Maria Protectoare si Statuia Ciumei.
Monumentul a fost inaltat in stil baroc, la cererea guvernatorului Anton Kornis in anul 1744, ca recunostinta pentru ocrotirea adusa Clujului in perioada epidemiei de ciuma, de unde ii provine si numele. Planul a fost realizat de catre arhitectul Anton Schuchbauer.
Statuia a fost demontata in anul 1959, urmand ca in 1961, la cererea bisericii Sfantul Petru si Pavel, sa fie amplasata in spatele acesteia.
In prezent, biserica si portalul au fost renovate, insa statuia se afla intr-un statiu avansat de degradare.
Statuia Fecioarei Maria din Cluj este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Transilvania, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Statuia Fecioarei Maria din Cluj
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Cluj Napoca
Coordonate GPS: 46.7781563,23.6077175
Palatul New York, denumit si Hotel Continental, a fost construit in centrul Clujului la sfarsitul secolului al XIX-lea. Cladirea a fost ridicata dupa planurile arhitectului Pekey Lajos, pe locul vech
Cladirea vechii primarii din Cluj Napoca, realizata in stil neorenascentist in perioada 1843-1845, este in prezent declarata monument istoric.
Proiectul cladirii a fost executat de catre Anton Kager
Biserica reformata din strada Farkas a fost realizata in stil gotic in perioada 1486-1516, cu ajutorul regelui Matei Corvin. In anul 1581 principele Bathory a oferit-o iezuitilor, inainte de aceasta
Palatului Rhedey a fost denumit astfel dupa numele familiei care l-a cumparat la inceputul secolului al XVIII-lea. Stilul caracteristic al cladirii este stilul eclectic.
Placa comemorativa aflata la
Palatul Reduta din Cluj Napoca a fost construit pe strada Memorandumului nr. 21 si adaposeste, in prezent, Muzeul Etnografic al Transilvaniei, fiind una dintre cele mai vechi cladiri a orasului.
Cladi
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.