Apasati pe imagini pentru vizualizare
Biserica Ortodoxa Adormirea Maicii Domnului din Constanta este una dintre cele mai vechi biserici din oras, fiind construita intre anii 1906-1911.
Biserica este considerata monument istoric de interes national precum si o bijuterie a municipiului Constanta datorita interiorului pictat in tehnica fresco si a ornamentelor realizate cu migala.
Arhitectul bisericii a fost G. Mandrea iar stilul arhitectural este bizantin romanesc. Interiorul bisericii a fost pictat in stil renascentist de catre artistul D. Marinescu. Exteriorul este decorat cu mozaic.
Catapeteasma este realizata din marmura si bogat decorata cu motive vegetale, lucru rar intalnit la bisericile ortodoxe iar vitraliile folosite aici sunt unice in judetul Constanta.
Hramul bisericii este Adormirea Maicii Domnului.
Biserica Ortodoxa Adormirea Maicii Domnului din Constanta este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Litoral, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Turistii care vor sa viziteze aceasta zona pot gasi
cazare Constanta
, la pensiunile si vilele din apropiere.
Coordonate GPS: 44.1791687,28.6473217
Statuia lui Mihai Eminescu din Constanta este situata pe faleza Cazino.
Monumentul a fost realizat in anul 1930 de catre sculptorul Oscar Han, iar dezvelirea oficiala a avut loc la 15 august 1934.
Plaja Constantei se intinde pe toata partea de est a orasului, de la Portul Tomis la Statiunea Mamaia. Aceasta este strajuita de numeroase golfulete si in unele zone este amenajata.
Astfel, exista i
Constanta, cel mai vechi oras al Romaniei, adaposteste, negresit, obiective turistice extrem de valoroase, unele ce si-au pastrat aspectul initial si altele ce au fost transformate in timp. Printre ac
Cetatea Tomis a fost intemeiata in urma cu 2500 de ani pentru navigatorii si negustorii greci veniti din orasul Milet (Asia Mica), pe locul orasului Constanta de azi.
Provincie romana, Tomis este rid
Muzeul de sculptura Ion Jalea din Constanta se afla in in zona istorica a orasului, in capatul bulevardului Elisabeta, la cativa pasi de Catedrala Sfintii Petru si Pavel.
Cladirea ce gazduieste muze
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.