Apasati pe imagini pentru vizualizare
Muzeul de arta populara din Constanta dateaza din anii '60, insa cladirea este din anul 1893 si este monument de arhitectura.
Colectivul de la Muzeul Satului Bucuresti a transferat doua gospodarii specifice zonei Dobrogei, Ostrov si Jurilocva, precum si elemente de tehnica populara: mori de vant de la Sarichioi, Enisala, Valea Nucarilor, Tulcea.
In prezent, muzeul cuprinde colectii de arta populara formate din: ceramica, icoane pe lemn si sticla, metal, port popular, scoarte, tesaturi, textile, podoabe. Obiectele pentru uz gospodaresc din ceramica, lemn, metal se caracterizeaza printr-o mare bogatie tipologica.
Cercetatorii etnografi sibieni au transferat de pe pamantul dobrogean, diverse tipuri de mori de vant, unele cu etaj si balcon, din nordul Dobrogei – Enisala, Dunavat, Frecatei, altele cu aripi din panza, din sudul Dobrogei – Curcani si o fantana cu vartej pe tractiune animala – Chirnogeni, piese unice prin individualitate, pentru România.
Locuitorii din Dobrogea, provenind din alte zone ale tarii cu o bogata traditie, s-au adaptau conditiilor, astfel incat treptat s-au individualizat dincolo de unele aspecte apartinand fenomenului de aculturatie. Astfel, s-au alcatuit colectii de arta populara din Dobrogea, ce au constituit nucleul de patrimoniu al muzeului.
Adresa: B-dul Tomis nr. 32
Program de vizitare: 9:00-20:00 (vara), 10:00-18:00 (iarna)
Sursa
Muzeul de arta populara din Constanta este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Litoral, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Muzeul de arta populara din Constanta
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Constanta
Coordonate GPS: 44.1763802,28.6549377
Muzeul de Istorie Nationala si Arheologie din Constanta este unul dintre cele mai bogate muzee din tara. Construit in anul 1879, muzeul a fost infiintat cu ajutorul lui Remus Opreanu, fiind refacut in
Bustul lui Grigore Antipa din Constanta reprezinta un monument istoric. Acesta a fost incadrat in Noua lista a monumentelor istorice
Bustul lui Grigore Antipa este situat pe Bulevardul Mamaia, nr.30
Amplasata pe o stanca, deasupra Portului turistic Tomis, vila este construita, asa cum arata inscriptia de deasupra usii, in anul 1899, dupa planurile arhitectului Gr. Cerchez si comandata de numismat
Grupul statuar Faun si nimfa reprezinta un monument istoric aflat in municipiul Constanta, ce figureaza pe Noua lista a monumentelor istorice.
Grupul statuar Faun si nimfa este situat pe Bulevardul T
Casa de Cultura a Sindicatelor din Constanta, unul dintre cele mai noi si elegante edificii arhitecturale din orasul Constanta, a fost realizat intre anii 1976-1983, dupa proiectul arhitectului K.Ghen
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.