Grindul Chituc se intinde intre Gura Portitei si capul Midia, separand apele Lacului Sinoe (ale complexului lagunar Razelm-Sinoe) de cele ale Marii Negre. Are o lungime de aprox. 27 km, latimea de 1-2 km cu un maxim ajungand la cca 4 km si inaltimea de 1,5-2 m. Suprafata este de 7.300 hectare, zona strict protejata fiind situata in nord si masurand 2.300 ha.
Grindul maritim face parte din Rezervatia Biosferei Delta Dunarii, fiind declarat rezervatie naturala mixta. Se afla pe teritoriul administrativ al localitatii Corbu.
Zona impresioneaza prin frumusetea peisajului modelat de valurile marii ce vin dinspre est. In locurile unde fasia de nisip este stramta si putin inaltata deasupra nivelului apelor, la furtuni mari se pot deschide guri de comunicare intre apele lagunei si cele marine. La nordul grindului exista aprox. 7 locuri unde limita dinspre mare si laguna are in mod natural caracter intermitent.
Grindul cuprinde lacuri cu transfer mic de ape, arii depresionare inundabile, pajisti cu grinduri marine joase si pajisti litorale.
Flora este reprezentata de plante plutitoare, vegetatie hidrofila fixata - stuf, papura etc. Zona adapoeste aprox. 250 de taxoni vegetali.
Fauna este bogata si diversa, elementele demne de mentionat fiind speciile de pasari, in mare parte rare si ocrotite.
Grindul Chituc ofera un loc propice pentru iernare si culoar de trecere pentru diverse specii.
Rezervatia Naturala Grindul Chituc este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Litoral, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Pentru a vizita
Rezervatia Naturala Grindul Chituc
poti accesa una dintre ofertele de
cazare Corbu
, la pensiunile si vilele din apropiere.