Apasati pe imagini pentru vizualizare
Muzeul Satesc Cernatesti este situat in incinta Culei Cernatestilor, comuna Cernatesti. Cladirea a fost ridicata in secolul al XVI-lea, avand pe atunci scop de aparare.
Constructia a fost renovata in mai multe randuri, iar din 1972 a devenit muzeu si in acelasi timp monument istoric.
La parter sunt expuse unelte si obiecte vechi privind principalele ocupatii ale locuitorilor din satele componente ale comunei, ca: agricultura, stuparit, oierit.
La etajul intai sunt prezentate fosile de animale care au trait in zona cu 1-5 milioane de ani in urma si mai ales obiecte si documente care atesta prezenta neintrerupta a oamenilor pe aceste meleaguri.
La etajul al doilea s-a reconstruit un interior de casa taraneasca cu obiecte originale donate de localnici.
Muzeul Satesc Cernatesti este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Oltenia, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Muzeul Satesc Cernatesti
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Craiova
Coordonate GPS: 44.4507713,23.4330502
Casa Valimarescu este situata pe Calea Unirii nr.4, Craiova. A fost construita intre anii 1880 - 1884, dupa planurile unui arhitectului francez, Albert Galleron, acelasi care a proiectat Ateneul Roman
Teatrul National Craiova ocupa un loc special in istoria teatrului romanesc. Fondat in 1850, a continuat sa functioneze in ciuda tuturor convulsiilor care au caracterizat istoria natiunii noastre.
In
Catedrala Mitropolitana din Craiova, judetul Dolj se presupune ca a fost ridicata ori in vremea fratilor Petru si Asan, secolul XII (1185) sau a lui Ioan al Cumanilor, secolul XIII (1230) sau a lui Mi
Palatul Vorvoreanu sau Palatul Mitropolitan, este o frumoasa cladire situata pe strada Fratii Buzesti nr. 10 din Craiova.
A fost construit la inceputul secolului XX si reprezinta stilul renascentist t
Biserica Sfantul Gheorghe cel Nou Craiova, judetul Dolj, se afla pe strada Paltinis nr.15 si a fost construita in anul 1755 de catre starostele negustorilor craioveni, Milco Stoenescu.
Biserica mai e
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.