Apasati pe imagini pentru vizualizare
Cheile Pesterii sunt situate in Muntii Bucegi (extremitatea Masivului Batrana, la nord de Platoul Padina,), pe cursul superior al raului Ialomita,
Au o lungime destul de mica de 250 de metri si au luat nastere prin eroziunea blocurilor de calcar si rocilor de catre apele raului.
Cheile Pesterii fac parte din succesiunea de zece chei din valea superioara a Ialomitei, alaturi de Cheile Ursilor, Cheile Coteanu, Cheile Tatarului, Cheile Zanoagei, Cheile Orzei, Dobresti, Brateiului si Galma.
Zona este potrivita pentru practicarea alpinismului. De asemenea reprezinta un important punct de plecare catre atractii turistice precum: Manastirea Pestera, Schitul Cocora, Pestera Ialomitei, Cascada Sapte Izvoare, Platoul Padina, Turbaria Laptici, Lacul Scropoasa, Lacul Bolboci, Platoul Zanoaga,
Cheile Pesterii este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Piatra Craiului, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Cheile Pesterii
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Dambovicioara
Coordonate GPS: 45.443347,25.222312
Pestera Nr. 1 din Cheile Brusturetului este o pestera fosila situata in versantul drept al vaii Brusturetului (bazinul Dambovicioarei), Masivul Piatra Craiului.
Aceasta are 6 m lungime.
Pestera Gura Brusturetului este o pestera fosila situata in versantul stang al vaii Brusturetului, in Masivul Piatra Craiului (Mt. Ciocanului).
Are 13 m lungime si o denivelare de 1 m.
Cheile Brusturetului sunt formate din trei sectoare Cheia Lunga, Cheia Stramta si Cheita).
De aici se poate ajunge la marginea Poienii Brusturetului (990 m alt.), la confluenta Vaii cu Apa cu Valea
Pestera Dobrestilor este o rezervatie naturala de tip speologic, situata in judetul Arges, pe teritoriul administrativ al comunei Dambovicioara.
A fost declarata arie protejata de interes national in
Avenul din Grind cunoscut si sub denumirea de Avenul de sub Coltii Grindului, reprezinta o rezervatie naturala de tip speologic situata in judetul Arges, pe teritoriul administrativ al comunei Dambovi
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.