Lacul Dumbravita se intinde in comuna Dumbravita, in centrul Depresiunii Barsei (Depresiunea Vladeni), din lunca Homorodului Persanilor. Denumit si Delta dintre Munti, lacul reprezinta o arie protejata de interes european datorita frumusetii peisajului si a unicitatii sale.
Lacul de acumulare Dumbravita s-a format prin bararea paraului Hamarandia, pe o suprafata de 160 ha, elesteele fiind construite ulterior in lunca acestei ape. Zona este renumita pentru cele 200 de specii de pasari intalnite aici precum si pentru diversitatea florala. Cele mai importante specii de plante sunt: buhaiul de balta, starcul pitic, starcu; rosu, egreta mare, barza neagra, rata rosie, carstelul de camp etc. Printre speciile rare de plante se numara: daria, trifoistea, galbeneaua, adoleanul, bulbucii de munte sau bumbacarita.
Lacul Dumbravita este faimos si pentru pescuitul sportiv, practicat aici de catre brasoveni si nu numai. Apele lacului sunt "locuite" de: crap, caras, crap fitofag, stiuca, biban si oblete.
La barajul Dumbravita puteti ajunge cu masina pana langa lac, unde puteti campa inclusiv noaptea. Exista un program stabilit in cadrul caruia se poate pescui.
Lacul Dumbravita este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Brasov si imprejurimi, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Lacul Dumbravita
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Dumbravita