Localitate din judetul Harghita
(zona turistica Tinutul Secuiesc)
Harghita Mădăraş este una dintre cele mai spectaculoase staţiuni de schi din Transilvania. Muntele Harghita este cea mai lungă şi cea mai tânără parte a lanţului neoeruptiv din Carpaţii Orientali, vârful cel mai înalt fiind Vârful Mădăraş (1801 m).
Partea centrală, aşa-numita Harghita Centrală separă Secuimea, mai precis Scaunul Ciuc şi Scaunul Odorhei. Vârful acestora este muntele Harghita Mădăraş, supranumit şi “muntele sfânt a secuilor”.
Dat fiind faptul că staţiunea Harghita Mădăraş este mai greu accesibil fiind localizat aproape de vârful muntelui, este preferat mai mult de cei care doresc să dedice mai multe zile schiatului şi mai puţin de cei care caută o escapă de o zi pe munte.
Din acest motiv în majoritatea timpului pârtiile nu sunt aglomerate, timpul de aşteptare la teleschi fiind foarte convenabil.
De pe vârf avem o privelişte extraordinară asupra depresiunii: în vreme frumoasă putem vedea aproape toată depresiunea transilvană, Munţii Făgăraş, Piatra Craiului.
Dintre cele mai importante forme de relief (vizibile) menţionăm: Platoul Harghita, Munţii Gheorgheniului şi Ciucului, Blatul Libanului şi Muntele Hăşmaşului. La est sunt Munţii Ciucului, respectiv Depresiunea Ciucului.