Apasati pe imagini pentru vizualizare
Catedrala Mitropolitana din Iasi este un lacas de cult ce poarta hramurile "Sfanta Paraschiva", "Intampinarea domnului" si "Sfantul Gheorghe", fiind situat pe b-dul Stefan cel Mare si Sfant, nr. 16.
Biserica catedrala a Mitropoliei Moldovei si Bucovinei este una dintre cele sase catedrale mitropolitane ortodoxe din Romania si cea mai mare biserica ortodoxa din Romania.
Actul de nastere al lacasului este reprezentat de decretul dat de Ioan Sandu Sturdza la 8 august 1826, urmand ca in anul 1833 sa se inceapa lucrarile de constructie ce au fost finalizate doar la data de 23 aprilie 1887.
Lacasul de cult a fost inaltat in stilul Renasterii tarzii, iar interiorul reprezinta stilul baroc. La ridicarea Catedralei au lucrat mai multi arhitecti: Gustav Freywald, Bucher si Mihai Singurov, insa lucrarile au fost finalizate de catre arhitectul Alexandru Orascu.
Pictura interioara a fost realizata de maestrul Gheorghe Tatarascu.
Catedrala Mitropolitana din Iasi este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Moldova, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Turistii care vor sa viziteze aceasta zona pot gasi
cazare Iasi
, la pensiunile si vilele din apropiere.
Coordonate GPS: 47.1616707,27.5823402
Parcul Copou a inceput sa fie amenajat in anii 1833-1834.
Aflat in mijlocul gradinii Copou, teiul lui Eminescu a devenit simbolul vegetal al Iasului, fiind un adevarat loc de pelerinaj pentru romantic
Biserica de lemn din Ipatele (aflata la o distanta de aproximativ 41 km de municipiul Iasi) a fost inclusa pe Lista monumentelor istorice din judetul Iasi din anul 2004.
Biserica a fost construita in
Lacul Aroneanu este un lac de baraj artificial din Campia Moldovei, fiind situat in apropiere de localitatea Aroneanu (judetul Iasi).
Are o suprafata de circa 23 hectare si este construit pe Ra
Bojdeuca lui "Ion Creanga" este o casa taraneasca modesta cu cerdac si doua odaite, construita inainte de 1850, in mahalaua Ticaului.
Povestitorul Ion Creanga a locuit aici din 1872 pina i
Statiunea Nicolina se afla in localitatea Iasi, la altitudinea de 143 metri, fiind cunoscuta pentru factorii naturali, precum: apele minerale sulfuroase, iodurate, clorurate, sodice, bicarbonatate, hi
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.