Pestera Sfantul Andrei se afla in comuna Ion Corvin, in apropiere de Murfatlar si Adamclisi, pe drumul ce vine de la Constanta spre Bucuresti.
Pestera in care Sf. Andrei a locuit o perioada de timp, propovaduind crestinismul, a fost descoperita in anul 1918, de catre avocatul constantean Jean Dinu. In vara anului 1944, Pestera transformata in biserica a fost sfintita de catre Episcopul Tomisului, Chesarie Paunescu. La scurt timp dupa aceasta, trupele rusesti invadatoare au distrus-o. Abia dupa 1990, pestera a inceput sa fie reamenajata de parintele Nicodim Dinca, ctitorul manastirii si al parintelui ieromonah Victorin Ghindaoanu, avand binecuvantarea Inalt Prea Sfintitului Lucian.
Astazi, Pestera Sfantului Andrei a devenit un reper important pe harta crestina a Dobrogei. Manastirea este compusa din doua biserici si un paraclis. In aceeasi zona se afla si paraul Sf. Andrei, in care apostolul ii boteza pe cei care luau calea crestinismului. Manastirea adaposteste o parte din degetul Sfantului Andrei, adusa de la Mitropolia Trifiliei din Grecia.
Aici, in decursul anilor, s-au savarsit numeroase minuni, vindecari miraculoase, iar puterea sfintitoare a pesterii, calitatea curativa a apelor si slujbele pline de har ale cuviosilor parinti au facut din aceasta zona unul dintre cele mai venerate locuri crestine din tara noastra. La fiecare hram, la Pestera Sfantului Andrei vin zeci de mii de pelerini, ca la un adevarat Bethleem al romanilor.
Sursa
Pestera Sfantul Andrei este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Litoral, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Turistii care vor sa viziteze aceasta zona pot gasi
cazare Ion Corvin
, la pensiunile si vilele din apropiere.