Apasati pe imagini pentru vizualizare
Aceasta cladire a fost edificata intre anii 1843-1859 si a functionat ca sediu administrativ al Comitatelor Severin (1860-1880) si Caras-Severin (1881-1926), precum si ca Prefectura a Judetului Severin (1927-1948).
Este o cladire monumentala, ce inchide latura de est a Pietei Josif Constantin Dragan. Fatada este impunatoare, sobra, cu aspecte ale arhitecturii neoclasice.
Ferestrele de la etajul I si II din partile laterale sunt separate de coloane ionice inserate in zidurile cladirii. In centru, in registrul de sus al cladirii, se pot vedea patru ferestre mari de nuanta gotica, cu mici ornamente semicirculare. Frontonul corpului central este simplu, avand in partea superioara decoratii echilibrate ce dau cladirii distinctie si frumusete.
De-a lungul timpului, interiorul a fost mult modificat, pastrandu-se totusi intacte scarile interioare si planseul, ce au fost executate din trunchiuri masive de brad, alaturate si tesute prin piroane de stejar.
Vechea Prefectura este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Banat, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Cei care vor sa-si petreaca aici vacanta isi pot lua
cazare Lugoj
, in zona aflandu-se o serie de pensiuni si vile.
Coordonate GPS: 45.690593,21.915836
Podul de Fier, simbol al Lugojului, a fost inaugurat in August 1902, inlocuind vechiul pod de lemn, daramat cu un an mai devreme. Prin construirea podului, cele doua maluri ale Timisului au fost siste
Hanul Postei este o cladire - monument istoric construita in anul 1726 pe o fundatie care dateaza de la finalul secolului al XVI-lea. Hanul este situat pe actuala strada 20 Decembrie 1989, nr. 7 din L
Intre anii 1718 si 1723, pe malul stang al Timisului, la circa 300 m de rau, in noul oras (Lugojul German), s-a construit manastirea Conventul Ordinului Minorit al Sf. Francisc din Assisi. Cladirea de
Biserica de lemn din Dragomiresti se afla la 12 kilometri de Lugoj si este vestita pentru pictura ei veche.
A fost ridicata in anul 1754 si in prezent se afla intr-o stare avansata de degradare desi
Rezervatia Naturala Locul fosilifer Radamanesti este o rezervatie naturala de tip paleontologic situata in Dealurile Lipovei, pe teritoriul administrativ al comunei Bara, la 10 km de municipiul Lugoj.
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.