Conacul Otetelesanu se afla in localitatea Magurele, judetul Ilfov si initial a fost mosie de zestre a Stanchii Doamnei, intinzandu-se din Dambovita pana la Arges. Ulterior a ajuns la Cantacuzini care au impartit mosia, o parte din aceasta fiind cumparata de Ioan Otetelesanu.
Ioan Otetelesanu a lasat prin testament toata averea sa, pentru facerea unui institut de fete romance carora li se va da o crestere si educatie de bune nume de familie, fara pretentie sau lux. Administratorul averii Otetelesanu devine domnul Ioan Kalinderu, membru al Academiei Romane. Elevele primeau aici pe langa cultura normala si cuvenita pregatire teoretica spre a putea intelege indrumarile ce li se dau pentru chivernisirea casnica si pentru cresterea copiilor. Ele studiau botanica, zoologia, chimia, filozofia, igiena, psihologia si estetica.
Conacul Otetelesanu a fost ridicat in secoul XIX si face parte din ansamblul fostului conac Otetelesanu, impreuna cu biserica Sfintii Imparati Constantin si Elena aflata in apropiere.
In prezent, conacul se afla in administrarea Institutului National de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Materialelor.
Sursa
Conacul Otetelesanu este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Muntenia, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Conacul Otetelesanu
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Magurele (IF)