Apasati pe imagini pentru vizualizare
Piatra Alba de la Grunj este asezata in comuna Manzailesti, la confluenta raului Slanic cu paraul Jgheab, intr-una din cele mai spectaculoase zona din spatiul subcarpatic al Curburii.
Silueta inconfundabila a stancii are inaltimea de 18 m si diamentrul de 15 m, avand in varf o cruce care poate fi observata de la departare.
Denumirea de "Grunj" are sensul de "grumaz", "ingustare". Silueta piramidala a rocii este lipita de o roca alcatuita din tufuri dacitice de culoare alb-verzuie, de varsta tortoniana.
Piatra Alba reprezinta o rezervatie naturala geologica cu o suprafata de 0,025 ha, fiind printre cele mai cunoscute obiective turistice din judetul Buzau. Aspectul sau se datoreaza unor modelari continue exercitate de apa provenita din precipitatii, dar si de raul Slanic, care la niveluri mari napusteste asupra Grunjului, cum ii spun localnicii.
Rezervatia naturala Piatra Alba de la Grunj este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Muntenia, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Pentru a vizita
Rezervatia naturala Piatra Alba de la Grunj
poti accesa una dintre ofertele de
cazare Manzalesti
, la pensiunile si vilele din apropiere.
Coordonate GPS: 45.502697,26.6498146
Pestera Sase Iezi se afla localizata in apropiere de Manzalesti, in Munti Buzaului. Aceasta pestera este cunoscuta mai ales datorita faptului ca este a doua pestera ca lungime, dezvoltata in sare, din
Sfinxul de la Breazau (Bustea) reprezinta un monument al naturii situat in masivul Breazau, pe raza localitatii Bustea, comuna Manzalesti.
Muzeul etnografic al Vaii Slanicului este situat in comuna Manzalesti, judetul Buzau, fiind inaugurat in 1998 la festivalul Slanicului.
Actiunea de adunare a obiectelor a inceput in anul 1986, aceste
In judetul Buzau, exista un alt monument al naturii, mai putin cunoscut, care seamana cu un chip uman. Este vorba despre Sfinxul din masivul Breazau, situat pe raza localitatii Bustea, comuna Manzales
Masa lui Bucur se afla pe Varful Penii, comuna Bisoca, judetul Buzau si este o stanca imensa, cantarind 150 de tone, despre care se spune ca a slujit drept masa ciobanului Bucur, intemeietorul Bucures
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.