Biserica fortificata de la Mosna, judetul Sibiu, a fost ridicata in anul 1283 si este una dintre cele mai frumoase biserici evanghelice-luterane din Transilvania.
Biserica a fost construita in stil gotic de catre mesterul Andreas din Sibiu, pe locul unei vechi bazilici a caror urme se mai observa inca pe zidul estic al cetatii.
Constructia a fost fortificata cu ajutorul localnicilor, executandu-se cele cinci turnuri de aparare si zidurile imprejmuitoare cu inaltimea de 9 metri, prevazute cu drum de straja si dublate pe partea sudica.
Turnul propriu-zis al bisericii adaposteste trei clopote (2 mari si unul mic), considerate ca fiind unele dintre cele mai mari din Transilvania, zgomotul produs de acestea de-a lungul timpului determinand aparitia unor crapaturi in zidul turnului.
Bastioanele se afla in colturile de nord-vest si sud-vest, ultimul fiind transformat in scoala si ulterior daramat. Curtina nordica este protejata de un turn cu patru niveluri, ultimul dintre acestea fiind scos in consola si avand guri de turnare.
Sursa
Biserica fortificata de la Mosna este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Sibiu si imprejurimi, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Biserica fortificata de la Mosna
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Medias
Coordonate GPS: 46.091567,24.39959
Turnul Clopotelor sau Turnul portii avea un grilaj mobil, care putea opri accesul in cetate. Este denumit si Turnul Clopotelor, pentru ca etajul I adapsteste clopotele bisericii, cel mai vechi avand i
In centrul "Cetatii Luminii", dupa cum le place mediesenilor sa isi numeasca urbea, se inalta Turnul Trompetilor al Bisericii Evanghelice "'Sfanta Margareta", ridicat la inceputul sec
Turnul Steingasser, Turnul de poarta a ulitei pietruite, a fost construit intre anii 1507-1534. Are doua etaje si 25,8 m inaltime si a fost dat in grija pietrarilor si zidarilor.
Turnul Steingasser a
In inima centrului medieval al orasului se afla o biserica evanghelica cu hramul Sf. Margareta. In 13 iulie, de ziua Sf. Margareta, era organizat un mare targ, unde se intalneau mestesugarii din toate
La intersectia strazilor Closca si I.G. Duca (anterior numita strada Fierarilor), se afla fostul turn de poarta al strazii Fierarilor (Schmiedgassertorturm).
Acesta dateaza de la sfarsitul secolului a
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.