Manastirea de la Moisei

Manastirea de la Moisei
Manastirea de la Moisei vezi pe harta Manastirea de la Moiseivezi pe harta

Informatii despre Manastirea de la Moisei

Localizare: Maramures > Moisei Subcategorie: Manastire

Manastirea de la Moisei
Apasati pe imagini pentru vizualizare
Manastirea de Moisei este o manastire de calugari ridicata in amintirea fiului lui Moise Coman, monahul Grigore in anul 1672 si poarta hramul "Adormirea Maicii Domnului".

Biserica de lemn a manastirii a fost construita din lemn, de catre Mitropolitul Ardealului, Sfantul Ierarh Sava Brancovici si sfintita in anul 1672, cand se pun temeliile vietii manastiresti.

Manastirea de la Moiseni este renumita pentru valoroasele-i icoane vechi in stil bizantin, printre care se numara: icoana Sfantului Nicolae daruita bisericii in anul 1755 si icoana Adormirii Maicii Domnului. Aici se afla si o colectia de carte veche, ce confirma legaturile dintre Tara Romaneasca si Moldova cu Brasovul.

Lacasul de cult reprezinta stilul arhitectural baroc, lucru dovedit de iconostas si de decoratiile bogate si se diferentiaza de celelalte manastiri construite in stil maramuresean.

Interiorul a fost pictat in 1650 si finisat partial la sfintirea din anul 1672.
Aici a functionat un centru de pictura infiintat de Episcopul Dumitru Pop la inceputul secolului al XVII-lea, unde erau realizate icoane in stil post-bizantin traditional si arta renascentista.


Manastirea de la Moisei este unul dintre cele mai importante obiective turistice din Maramures, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in apropiere.

Turistii care vor sa viziteze aceasta zona pot gasi cazare Moisei , la pensiunile si vilele din apropiere.

Coordonate GPS: 47.6491661,24.523056




Vezi si alte obiective turistice din Moisei

Izvorul Batrana denumit si Ponorul Izei, reprezinta un monument al naturii situat in partea de est a Muntilor Rodna, in judetul Maramures, pe teritoriul administrativ al comunei Moisei. A fost decl
Monumentul Eroilor de la Moisei a fost inaltat de catre Vida Gheza, in amintirea martirilor ucisi de trupele horthyste in retragere. Cuprinde 12 figurine de piatra (2 chipuri omenesti si 10 masti trad
Situat la altitudinea de 1413 m, Pasul Prislop este cea mai inalta trecatoare din Romania, facand legatura intre tinutul Maramuresului si al Moldovei. Cu o lungime de 50 km si partea de nord abrupta,


Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor. Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre acest site.

© 2004 - 2024 SC InfoTurism Media SRL. Toate drepturile rezervate.
Infopensiuni.ro va ofera pensiuni si vile din toate zonele turistice, oferte speciale, rezervari online.
Termenii si conditiile de utilizare | Politica de Confidentialitate | Politica de Cookie-uri | Legislatie | Contact  | Harta site