Apasati pe imagini pentru vizualizare
Lacul Bolboci este un lac de baraj natural din Masivul Bucegi, in valea Ialomitei, situat la 8 km de Sinaia si la 10 km (2 ore de mers) de Pestera Ialomitei. Este alimentat de apele din Valea Tatarului.
Pe malul lacului s-a construit in anul 1928 Cabana Bolboci. Pana in anul 1971 putea fi folosita doar vara, intrucat era acoperita cu tabla si nu avea soba. Aici se poate innopta, pot fi gazduite 72 de persoane vara si 40 iarna. Merita sa va treziti dimineata la cota 1.460 si sa respirati aerul curat de munte!
Zona Lacului Bolboci este de o frumusete rara, desi este mai putin cunoscuta. Salbaticia locului si peisajul de poveste merita insa vizitat!
Principalele obiective turistice din zona sunt: Lacul Moroeni si Scropoasa, Cabana Zanoaga, Cheile Ialomitei si Ialomicioare.
Lacul Bolboci este populat in special de pastravi.
Cai de acces:
- din Targoviste, prin Moroeni si Scopoasa.
- din Sinaia sunt 8 km. Sau se poate merge cu telecabina pana la cota 2.000.
Lacul Bolboci este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Muntii Bucegi, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Lacul Bolboci
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Moroeni
Coordonate GPS: 45.3440971,25.4256821
Cheile Tatarului sunt situate in Muntii Bucegi, zona Moroeni, pe Valea Ialomitei, dupa coada Lacului Bolboci.
Reprezinta o rezervatie geologica si paleontologica ce cuprinde sistemul castic Tatar
Cascada Obarsia Ialomitei reprezinta una dintre cele mai spectaculoase din Romania. Este cunoscuta drept cea mai inalta cascada din intregul lant al Carpatilor Meridionali si a doua de pe intreaga sup
Traseul catre Canionul Horoabelor nu este trecut pe harta turistica a zonei, la intrarea pe vale existand un indicator pe care este scris: “Accesul interzis fara asistenta salvamont". De aceea va sf
Pestera Ialomitei este localizata in Muntii Bucegi, pe versantul drept al Cheilor Ialomitei. Se intinde pe o suprafata de 480 m, fiind compusa din galerii si sali.
Acest obiectiv turistic atrage vizi
Rezervatia naturala complexa Pestera Ialomitei cuprinde padurea Cocora, pestera Ialomitei, cheile Ursului, cheile Pesterii si valea Haroabei, la care se adauga o fasie cu vegetatie subalpina din munte
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.