Apasati pe imagini pentru vizualizare
Biserica-cetate reformata din Ocna Sibiului reprezinta un monument istoric ce dateaza din sec. al XIII-lea. Este la origine bazilica romana inconjurata de ziduri de aparare, fiind realizata din piatra si caramida. Are 3 nave, un turn masiv, absida semicirculara si fresce din secolul al XIII-lea.
In trecut biserica a fost asediata si incendiata de mai multe ori, fiind refacuta in stilul gotic tarziu, cu cateva elemente renascentiste. Incepand cu anul 1569 biserica a fost trecuta de la cultul romano-catolic la cultul reformat calvin.
Edificiul religios detine picturi murale in stilul Renasterii, executate de Vincentius Cibiniensis (1522), precum si un turn cu ceas, care functioneaza din anul 1787.
Biserica-cetate reformata din secolul XIII din Ocna Sibiului este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Sibiu si imprejurimi, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Biserica-cetate reformata din secolul XIII din Ocna Sibiului
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Ocna Sibiului
Coordonate GPS: 45.881524,24.056869
Statiunea balneo climaterica Ocna Sibiului este situata in orasul cu acelasi nume, la 12 km de Sibiu, avand astfel acces la drumul national, calea ferata si la Aeroportul international Sibiu.
Ocnele
Lacul Vrajitoarelor din Ocna Sibiului este un lac de mici dimensiuni, cu adancimea de 0,25 m, a carui apa se combina cu apa dulce provenita din precipitatii.
Lacul Gura Minei din Ocna Sibiului are o adancime maxima de 27 m si o suprafata de 969,33 m2. S-a format prin prabusirea unui put din nordul salinei “Ignatiu", deschisa in anul 1780.
In locul sali
Lacul Verde (Poporului) din Ocna Sibiului a luat nastere prin prabusirea a doua saline apropiate. Aceste saline neatestate documentar, au fost exploatate concomitent si apoi abandonate din cauza infil
Biserica ortodoxa Nasterea Sfantului Ioan Botezatorul a fost realizata in anul 1810 din caramida si piatra pe un plan dreptunghiular. Are o absida semicirculara pe latura de rasarit si un turn clopotn
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.