Apasati pe imagini pentru vizualizare
Din 2000, s-a stabilit ca Rezervatia Padurea Craiasa sa devina arie protejata. Aria naturala protejata este situata in comuna Ocna Sugatag, avand suprafata de 44,00 hectare si se afla la o altitudine medie de 485 m.
Padurea este amplasata in partea de nord a localitatii Ocna Sugatag la 1 km (DJ 109 F) din centrul localitatii pe partea stanga. Padurea se dezvolta pe versantul vestic al unui deal terasat, substratul fiind reprezentat de roci sedimentare badeniene (marne, gresii, tufuri). Vegetatia caracteristica acestei padurii este reprezentata prin arborete de gorun si larice.
Scopul principal al ariei naturale "Padurea Craiasa" este cel de conservare a diversitatii biologice. De asemenea, se urmareste excluderea si prevenirea activitatiilor de exploatare sau utilizare a resurselor naturale care contravin obiectivului de conservare, precum si asigurarea conditiilor pentru activitati educative, recreative si de cercetare stiintifica.
Padurea Craiasa este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Maramures, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Cei care vor sa-si petreaca aici vacanta isi pot lua
cazare Ocna Sugatag
, in zona aflandu-se o serie de pensiuni si vile.
Coordonate GPS: 47.7822227,23.9377785
Statiunea balneo-climaterica Ocna Sugatag este situata in Depresiunea Maramuresului, la 10 km de Vadu Izei. Este o localitate prezenta in documentele de cancelarie in 1360, renumita pentru apele sale
In zona Bailor Vechi se afla lacurile antroposaline, repuse in circuitul turistic prin amenajarea zonei, devenind locul preferat pentru turistii veniti cu cortul.
Se remarca Lacul Gavril (30 metri a
Biserica de lemn din satul Breb, comuna Ocna Sugatag, judetul Maramures, figureaza pe lista monumentelor istorice. Edificiul a fost construit in anul 1622, fiind folosit in prezent ca lacas de inchina
O alta atractie renumita pentru frumusetea sa este Taul Morenilor. Aceasta destinatie face parte din traseele montane dificile, fiind marcat cu crucea rosie.
Zona umeda propusa spre vizitare este as
Biserica de lemn Sfanta Paraschiva din Susani, satul Sarbi, Maramures este declarata monument istoric din 1955. Lacasul de cult este realizat din lemn de stejar si dateaza din jurul anului 1639.
Chi
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.