Apasati pe imagini pentru vizualizare
Biserica reformata din Orastie a fost construita intre secolele XIII-XIV in stil gotic, cu trei nave si un cor, al patrulea ca dimensiuni din Transilvania.
Initial a fost biserica parohiala catolica a comunitatii sasesti din localitate dar, in jurul anilor 1560, devine reformata impreuna cu parohia din localitate.
Invaziile turcesti din anul 1420, 1438 si 1479 provoaca distrugeri masive bisericii, care, in urma renovarii, trece sub administrare maghiara, sasii folosind sacristia drept biserica pana la construirea bisericii alaturate.
Cutremurul din anul 1839 avariaza atat turnul cat si cladirea, iar noul turn este finalizat in anul 1893 fara un stil anume.
Ultima renovare importanta are loc in anul 1936, cand inaltimea zidurilor imprejmuitoare este redusa, interiorul recompartimentat si intreg caracterul gotic al bisericii dispare, exceptie facand coloanele de sprijin exterioare.
Biserica reformata din Orastie este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Apuseni, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Biserica reformata din Orastie
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Orastie
Coordonate GPS: 45.849339,23.200929
Catedrala Ortodoxa Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil este una dintre cele mai frumoase biserici din tara, fiind situata chiar in centrul localitatii.
Particularitatea acestei catedrale in arhitec
Arsenal Park este situat in mijlocul unei paduri de foioase de la marginea municipiului Orastie, judetul Hunedoara.
Arsenal Park este un complex turistic cu 3 stele pe epoleti - fosta baza secreta si
Monumentul lui Decebal din Orastie este amplasat in Piata Victoriei si a fost sculptat de catre artistul Maximilian Schulmann.
Monumentul il reprezinta pe Decebal, ultimul rege al Daciei libere.
Dez
Muzeul de etnografie si arta populara din Orastie, judetul Hunedoara, a fost infiintat in anul 1952, in centrul orasului, pe strada Aurel Vlaicu nr. 1 si detine cea mai importanta colectie etnografica
Exista doua monumente ale aviatorului Aurel Vlaicu. Primul, sculptat de Ana Olaru si turnat in bronz, este situat in fata Colegiului ce-i poarta numele si a fost dezvelit in data de 29 noiembrie 1957
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.