Apasati pe imagini pentru vizualizare
Beciul Domnesc Panciu este situat in localitatea cu acelasi nume din judetul Vrancea. Dateaza inca din secolul al - XVIII - lea, dar cultivarea vitei de viei in aceste regiuni se facea cu mult timp inainte, primele mentiuni scrise legate de acesta sunt din secolul al-XVI-lea.
In apropiere se afla si hrubele din Valea Cerbului, construite in vremea lui Stefan cel Mare si folosite la 1700 de familia marelui logofat Miron Costin. Dat fiind adancimea la care ele au fost sapate, 24 de m, au fost descoperite intamplator in anul 1952.
Din galeria principala care masoara 500 m pleaca si alte 36 de galerii, insumand in total peste 3 km. Incepand cu 1968, lungimea galeriilor a fost extinsa cu inca 3.000 m, acestea putand adaposti in prezent peste trei milioane de sticle.
Beciul Domnesc Panciu este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Moldova, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Beciul Domnesc Panciu
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Panciu
Coordonate GPS: 45.9119034,27.0932865
Adresa: Panciu
Hram: 23.04 - Sf. Gheorghe
Ctitori: anahoretii Teofilact si Sava
Manastirea Brazi se afla la aproximativ 1 km SV de orasul Panciu, sub Dealul Neicului, pe malul drept al micului parau
Biserica Sfantul Nicolae din Straoane se afla in comuna cu acelasi nume, judetul Vrancea si este inscrisa pe lista monumentelor istorice.
Biserica a fost ridicata in secolul al XVII-lea, fiind opera
Biserica Adormirea Maicii Domnului din Repedea, comuna Straoane, judetul Vrancea are o importanta valoare istorica. Aceasta este data de cimitir, aici gasindu-se mormantul prizonierilor romani din fos
Biserica Sfintii Voievozi din satul Straoanele de Jos, judetul Vrancea serveste drept capela pentru slujbele mortilor (fiind situata in cimitirul localitatii), dar si ca biserica de cult.
Atat pictur
Monumentul Eroilor de la Panciu a fost ridicat in memoria luptelor de dupa 6 august 1917, cand s-a dezlantuit o puternica ofensiva in zona dealului Muncelu. Pe soclul grupului statuar stau numele a 55
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.