Apasati pe imagini pentru vizualizare
Rezervatia naturala Pestera Cetatea Radesei este situata in Muntii Bihor inainte de zona de formare a Cheilor Somesului Cald, judetul Bihor. Se gaseste in partea nordica a platoului carstic Padis, judetul Bihor, comuna Pietroasa.
Acces: Cel mai usor se ajunge pornind de la cabana Padis pe traseul marcat cu banda rosie prin poiana Varasoia. Traversarea cetatilor nu se poate face in timpul ploilor torentiale de vara cand debitul paraului face aproape imposibila trcerea zonelor inguste.
Pestera este opera paraului Radeasa. In drumul subteran al paraului se observa prezenta a cinci avene care contribuie la spectaculozitatea pesterii. La iesire apele curg printr-un canion stramt, aparut ca urmare a prabusirii tavanului pesterii. Are 862 de m dezvoltare.
Are un grad de dificultate mediu si nu este recomandata pe timp ploios. Necesita surse de iluminat.
Rezervatia naturala Pestera Cetatea Radesei este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Crisana, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Pentru a vizita
Rezervatia naturala Pestera Cetatea Radesei
poti accesa una dintre ofertele de
cazare Pietroasa
, la pensiunile si vilele din apropiere.
Coordonate GPS: 46.630558,22.7078743
Valea Galbenei este o rezervatie naturala de tip mixt, situata in judetul Bihor, pe teritoriul administrativ al comunei Bihor.
Aria protejata aflata in Muntii Bihorului, in zona turistica a Padisului
Pietrele Galbenei alcatuiesc o rezervatie naturala de tip geologic situata in judetul Bihor, pe teritoriul administrativ al comunei Pietroasa.
Vazute dinspre nord, Pietrele Galbenei (1.243 m) reprezi
Cascada Saritoarea Bohodeiului este situata pe teritoriul administrativ al comunei Pietroasa, pe Valea Aleului, sub Varful Bohodei, la altitudinea de 1.350 m.
Aceasta face parte din complexa rezervat
Varful Biserica Motului este o rezervatie naturala de tip mixt, situata in judetul Bihor, pe teritoriul administrativ al comunei Pietroasa.
Aria protejata este formata din stancarii, fanete si supraf
Pestera Ursilor aflata in Muntii Apuseni, jud. Bihor a fost descoperita in anul 1975, cu ocazia unei dinamitari executate la cariera de marmura din zona. Se gaseste la o altitudine de 482 metri si est
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.