Localitate din judetul Caras Severin
(zona turistica Banat)
Prigorul nu a avut o alta denumire in trecut , localitatea s-a format din asezari mici numite catune.
Locuitorii acestor catune si-au construit case pe o parte si pe alta a raului Prigor, intemeind satul Prigor.
Numele comunei Prigor apare pentru prima data consemnat intr-un document din anul 1550, cu ocazia vanzarii mosiei din prigor de catre Dorotea , fata almajanului George Gorban.
Comuna Prigor este situata in partea de sud-vest a Romaniei , in judetul Caras-Severin, in depresiunea Valea Alamajului, intrer masivul Semenic la nord, Muntii Alamujului la sud. Are in componenta cinci localitati : Prigor, Patas, Borlovenii Vechi, Borlovenii Noi, Putna cu o populatie de aproape 3000 de locuitori.
Teritoriul administrativ al comunei prigor , cu o suprafata de 30100 de hectare, are o vegetatie caracteristica climei temperate de dealuri. Ea este formata din paduri de foioase, de pajisti,, pasuni si teren arabil. Arborii cei mai desi intalniti sunt fagul, gorunul, frasinul, salcamul.
Aceste paduri si pajisti sunt populate de animale salbatice, lupi, ursi, porci mistsreti, vulpi, iepuri, caprioare.
Principala preocupare a locuitorilor acestei comune este cresterea animalelor domestice in special a bovinelor, porcinelor si ovinelor . Nu este neglijata nici pomicultura, in care prunul este este pomul fructifer cel mai raspandit, pentru ca in judetul Caras-Severin se stie ca in almaj e cea mai buna rachieā¦
In fiecare sat apartinator al comunei Prigor activeaza unitati de invatamant primar, in patas si prigor gimnazial, iar in Prigor invatamant de arte si meserii.
Tot in comuna Prigor activeaza un ansamblu folcloric numit "Doina Prigoreana".
Prin finantare din programul SAPARD, s-a introdus alimentarea cu apa in sistem centralizat si urmeaza a se construe si reateau de canalizare.
In comuna exista o fabrica de prelucrare a laptelui, care respecta toate normele impuse de legislatia in vigoare. Mai sunt trei fabrici de prelucrare a lemnului