Manastirea Putna

Manastirea Putna vezi pe harta Manastirea Putnavezi pe harta

Informatii despre Manastirea Putna

Localizare: Bucovina > Putna Subcategorie: Manastire

Manastirea Putna
Manastirea Putna Manastirea Putna Manastirea Putna Manastirea Putna
Apasati pe imagini pentru vizualizare
Manastirea Putna reprezinta un lacas monahal ortodox, unul dintre cele mai importante centre religioase si culturale de la noi din tara, denumit de catre marele nostru poet Eminescu \"Ierusalimul Neamului Romanesc\".

Lacasul de cult este asezat in nordul Moldovei, la 33 de km de orasul Radauti si adaposteste un renumit muzeu manastiresc, unde sunt expuse manuscrise, icoane, obiecte de cult, broderii si alte marturii ale vietii monahale din Moldova.

Manastirea Putna a fost ctitorita de catre Stefan cel Mare, al carui mormant se afla aici. Piatra de temelie a fost pusa in anul 1466, iar constructia a fost terminata in 1469, urmand ca pana in anul 1481 sa fie adaugate turnul de la intreare si fortificatiile.

Odata ajungi la manastire veti fi intampinati de stema Moldovei, situata pe fatada estica, la intrarea pe sub arcul boltit al unui turn, datand din anul 1471. Turnul de la intrare a fost zidit in anul 1757 in vremea domnitorului Constantin Racovita.

Un eveniment important in istoria manastirii a fost Marea Serbare de la Putna din august 1871, la care au participat Mihai Eminescu si Ioan Slavici. Acestia au innoptat in sala de la etaj, de unde provine si numele dat Turnului Eminescu.

Paraclisul manastirii este asezat in vestul incintei si poarta hramul \"Sfintii Apostoli Petru si Pavel, fiind construit in 1759, pe locul vechiului turn clopotnita, ce a fost deteriorat in urma unui cutremur in 1739. A fost pictat in tehnica \"a fresco\", intre 1980-1984.
In sudul incintei se afla si Casa Domneasca, ridicata intre anii 1982 - 1988, ridicata pe temeliile celei vechi, distrusa de habsburgi. Constructia acesteia a fost supravegheata de insusi Prea Fericitul Parinte Teoctist.

Nu puteti rata Turnul Tezaurului, singura cladire ce s-a pastrat in forma initiala de pe vremea lui Stefan cel Mare, construit in 1481.
Din biserica originala s-au pastrat liniile arhitectonice specifice stilului moldovenesc, imbinate cu stilul bizantin, gotic si renascentist, fiind alcatuita din:
- pridvor
- pronaos
- gropnita
- naos
- altar.

Accesul in biserica se face prin cele doua usi laterale ale pridvorului, incadrate cu portaluri din piatra.
Gropnita sau camera mormintelor face trecerea catre naos, printre doua coloane masive. Biserica este incinsa la exterior de un brau rasucit in torsada, ce simbolizeaza Preasfanta Treime, motiv ce se regaseste si in ornamentatia interioara.

Daca doriti sa vizitati Manastirea Putna sau alte obiective turistice din zona, puteti puteti gasi oferte de cazare in apropierea acestora: Cazare Putna

Site-ul oficial al Manastirii Putna il gasiti aici.


Manastirea Putna este unul dintre cele mai importante obiective turistice din Bucovina, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in apropiere.

Turistii care vor sa viziteze aceasta zona pot gasi cazare Putna , la pensiunile si vilele din apropiere.

Coordonate GPS: 47.8659935,25.5962925




Vezi si alte obiective turistice din Putna

Daniil Sihastru a fost unul din cei mai populari sfinti moldoveni din toate timpurile, pustnic si duhovnic renumit, sfetnic al domnitorului Stefan cel Mare si staret al Manastirii Voronet, canonizat d


Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor. Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre acest site.

© 2004 - 2024 SC InfoTurism Media SRL. Toate drepturile rezervate.
Infopensiuni.ro va ofera pensiuni si vile din toate zonele turistice, oferte speciale, rezervari online.
Termenii si conditiile de utilizare | Politica de Confidentialitate | Politica de Cookie-uri | Legislatie | Contact  | Harta site