Locul fosilifer Carhaga este un monument al naturii aflat in zona de contact a Muntilor Persani cu muntii Harghitei si Baraoltului, langa raul Olt. Este situat in partea de nord-est a judetului Brasov, pe teritoriul admninistrativ al comunei Racos, aproape de limita teritoriala cu judetul Covasna. A fost declarat arie protejata de interes national in anul 2000 si se intinde pe o suprafata de 1,60 ha.
Reprezinta o zona fosilifera importanta din punct de vedere geologic, datorita prezentei stratelor marno-calcaroase, si paleontologic, datorită existentei faunei de amoniti (Semiformiceras, Haploceras carachteis, Pseudosubplanites loriloi, Pseudosubplanites ponticus) din paraul Carhaga ce apartine intervalului Jurasicul Superior - Barremian Inferior.
In afara de importanta geologica si paleontologica, zona prezinta si importanta stiintifica pentru descifrarea evolutiei geologice a formatiunilor de flis din Carpatii Orientali.
Cai de acces: din localitatea Racos la cca. 6 km spre Augustin se afla intersectia pe stanga cu parul Carhaga, locul fosilifer se gaseste la cca. 1 km amonte pe parau, la intersectia cu paraul Chioves.
Locul fosilifer Carhaga este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Brasov si imprejurimi, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Locul fosilifer Carhaga
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Racos