Rezervaţia Runc-Racova

Rezervaţia Runc-Racova
Rezervaţia Runc-Racova vezi pe harta Rezervaţia Runc-Racovavezi pe harta

Informatii despre Rezervaţia Runc-Racova

Localizare: Moldova > Racova Subcategorie: Rezervatie naturala

Rezervaţia Runc-Racova
Apasati pe imagini pentru vizualizare
In cadrul acestei rezervatii se regasesc si fagii ingemănaţi descoperiţi în anul 1961 de către profesorul universitar Constantin Burduja de la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iaşi.

Se află situaţi la marginea nordică a satului Racova, la doar câteva sute de metri de drumul forestier ce duce spre Runc.

Cele doua trunchiuri concrescute, apartinand unor specii diferite – Fagus orientalis şi Fagus taurica , se pot observa cu destulă uşurinţă. Tulpina comună măsoară o circumferinţă de 314 cm la înălţimea de un metru şi o înalţime totală de 25 m, având coroana bine dezvoltată, fără ramuri uscate. Acesti fagi sunt declarati monumente ale naturii.

Sa va spunem si cum ajungeti la minunata rezervatie. Din Piatra Neamt mergeti spre Dumbrava Rosie, apoi in Roznov, Zarnesti, Podoleni, Costisa (punct de informare turistica), iar apoi ajungeti in Buhusi. La intrare in orasul Buhusi faceti stanga pe langa sala de sport, apoi o luati pe drumul care duce la manastirea de maici de la Ciolpani.

Dupa aproximativ 5 kilometri intrati in padure pe un drum forestier dificil. Ajungeti apoi intr-o zona locuita si la manastirea de calugari de la Runc – monument istoric din secolul al XVI-lea. La prima intersectie urmati indicatorul, lasand in stanga o veche tabara de elevi parasita si intrati in inima codrului.

Daca iubiti natura si frumosul nu ratati aceasta rezervatie. Splendoarea naturala se impleteste cu formele realizate de om, adevarate capodopere, demne de a fi vizitate.

Aceste zone superbe au reprezentat decorul pentru unele filme istorice.

Inca un sfat: daca tot ajungeti la Runc, mergeti si la manastirea de acolo. Este ideala pentru cei care cauta o oaza de liniste si relaxare.

Mănăstirea Runc îl are ca si ctitor pe Stefan cel Mare si Sfânt si a fost ridicata in urma luptei de la Orbie, 1457. A fost pictată de Gheorghe Matei, fiind resfiintită de PS Eftimie în 1988.

Hramul mănăstirii : Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil, Sfintii împărati Constantin si Elena (paraclisul).


Rezervaţia Runc-Racova este unul dintre cele mai importante obiective turistice din Moldova, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in apropiere.

Ti-ar placea sa vizitezi Rezervaţia Runc-Racova ? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de cazare Racova

Coordonate GPS: 46.703329,26.741216




Vezi si alte obiective turistice din Racova

Lacul Racova este un lac aflat in Subcarpatii Moldovei. Apartine bazinului hidrografic Bistrita Moldoveana, fiind alimentat de raul cu acelasi nume. Acces: Racova, Judetul Bacau
Lacul Garleni se afla in Subcarpatii Moldovei, la 4,5 km nord-vest de Lacul Lilieci. Este amenajat pe cursul Bistitei si reprezinta un paradis pentru mii de pasari de apa, pentru lebedele albe si lebe
Rezervatia naturala Codrul secular Runc este situata pe raza localitatii Racova si ocupa o suprafata de 60 ha. Este o rezervatie forestiera ce protejeaza padurea de fag cu o varsta de 150 de ani. In
Punctul fosilifer La Runc reprezinta un monument al naturii aflat in judetul Bacau, pe teritoriul administrativ al comunei Gura Vaii. A fost declarat arie protejata de interes national in anul 2000 s


Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor. Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre acest site.

© 2004 - 2024 SC InfoTurism Media SRL. Toate drepturile rezervate.
Infopensiuni.ro va ofera pensiuni si vile din toate zonele turistice, oferte speciale, rezervari online.
Termenii si conditiile de utilizare | Politica de Confidentialitate | Politica de Cookie-uri | Legislatie | Contact  | Harta site