Principalul obiectiv din Radauti il constituie biserica lui Bogdan Voda, cel mai vechi monument de piatra al Moldovei (mijlocul secolului al XIV-lea), necropola primilor Musatini, intemeietorii statului independent al Moldovei.
Biserica a indeplinit in decursul timpului un rol istoric, religios si cultural deosebit. In timpul domniei lui Alexandru cel Bun (1400-1432), biserica a devenit resedinta episcopala, episcopii de Radauti avandu-si resedinta in incinta manastirii.
Intre anii 1479-1482, Stefan cel Mare a pus pe mormintele celor sase printi ai Moldovei lespezi frumos sculptate, decorate cu motivul obisnuit al impletiturilor, deosebite de la o lespede la alta, avand inscriptii in limba slavona. La intrarea in biserica, se afla o pisanie datand din perioada lui Bogdan al III-lea (1517).
Domnitorul Bogdan al III-lea (1504-1517) a daruit manastirii 800 de zloti, episcopii de Radauti obligandu-se sa slujeasca un parastas in seara din Duminica mironositelor, iar dimineata o liturghie, cat va trai domnitorul.
Dupa moartea sa, in fiecare dimineata trebuia sa se slujeasca o liturghie si seara un parastas pentru mantuirea sufletului domnitorului, dupa cum atesta o lespede de piatra amplasata la 8 decembrie 1517 pe peretele nord-estic al altarului, langa nisa care serveste ca proscomidiar.
Biserica lui Bogdan Voda este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Bucovina, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Cei care vor sa-si petreaca aici vacanta isi pot lua
cazare Radauti
, in zona aflandu-se o serie de pensiuni si vile.